DOLAR 32,5579 -0.03%
EURO 34,9230 0.08%
ALTIN 2.429,38-0,01
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2172355-0,64%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yüz yüze ilk ders zili

Yüz yüze ilk ders zili

ABONE OL
21 Eylül 2020 11:25
Yüz yüze ilk ders zili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de bugün anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitimin ilk ders zilini çalıyor. Koronavirüs salgınının gölgesinde başlayan eğitimde, birçok önlem alındı. Sınıfların ikiye bölündüğü, yarım gün süren ve yemek yenmeyecek olan yüz yüze eğitimde, isteyen çocuğunu okula göndermeyebilecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Ülkemizde de etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle 2019-2020 eğitim öğretim yılı erken kapanmıştı. Öğrenciler 2020-2021 eğitim öğretim yılına 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim süreci ile başladı. Öğrencilerin bir kısmı bugün aylar sonra okullarda yüz yüze eğitim alacak.

OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Edirne’de 2020-2021 eğitim öğretim yılı nedeniyle okullar salgın sürecinde defalarca dezenfekte edilirken, okullar fiziki olarak da eğitim yılına hazırlandı. Kentimizde bu dönemde başta özel okullar olmak üzere birçok okula “TSE Okulum Temiz” belgeleri aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı da yüz yüze eğitim öncesi okulları ziyaret ederek yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.

Anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitimin ilk ders zili bugün çalıyorken, Velilerin kafasında yüz yüze eğitimin ne şekilde olacağı merak ediliyor.

2 GÜN OKUL, 5 GÜN EV

Bakanlığın açıklamasına göre, uyum haftası adı verilen ilk hafta okul öncesi ve birinci sınıflar haftada 2 gün okula gidip yüz yüze eğitim alacak. Öğrenciler 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olarak ders yapacak. Öğrenciler yarım gün okulda kalacak.

OKULLARDA YEMEK VERİLMEYECEK, ZİYARETÇİ YASAK

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime başlayacak olan öğrenciler okullarla yemek yiyemeyecek. Dışarıdan gelebilecek bir bulaş riskinin önüne geçebilmek için ise okullara kesinlikle ziyaretçi kabul edilmeyecek.

SINIFLAR İKİ GRUBA AYRILACAK, İSTEYEN VELİ ÇOCUĞU GÖNDERMEYECEK.

Bir sınıf iki gruba ayrılacak, sınıfın yarısı bir gün, yarısı bir başka gün okula gelecek. Çocukların okula gönderilmesi konusu da velilerin inisiyatifine bırakıldı. İsteyen veli çocuğunu dilekçe yazıp okula göndermeyebilecek.

UYUM PROGRAMI ETKİNLİKLERİ

Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıflar Uyum Programı Etkinliklerinde, çocuklar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirilecek. Hijyen, sosyal mesafe, korku ve kaygılardan kurtulma gibi etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin okulu ve çalışanları tanımalarına yönelik etkinlikler düzenlenecek.” Sağlık Olmadan Eğitim Olmaz” parolasıyla hazırlanan etkinliklerde, eğitimle ilgili tüm paydaşların uyması gereken hususlar ve beklentiler yer alacak. Ayrıca, ilkokul 1’inci sınıf öğretmenleri, okullardaki yüz yüze eğitimde yeni normale uyum aşamasında veli iletişimini güçlendirmek için ülke genelinde çevrim içi veli toplantılarına başladı.

DİĞER YAŞ GRUPLARI İÇİN OKULLAR AÇILACAK MI?

Diğer yaş grupları içinse yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı konusuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Koronavirüs vaka sayılarına göre yeni bir karar alınması durumunda yine MEB tarafından paylaşılacak.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak hem eğitimcilere ve velilere hem de öğrencilere seslendi.

Arpacı, mesajında şunları söyledi; “Değerli Eğitim Yöneticileri, Öğretmenler, Kıymetli Veliler, ülkemizin yarınları, geleceğimizin teminatı, sevgili çocuklarımız; 2020-2021 Eğitim Öğretim yılına umutla, inançla, sağlıkla; Uzaktan Eğitim ve İlkokul 1. Sınıflarımız ile okul öncesi öğrencilerimizin yüz yüze eğitimi ile başlıyoruz.

Bu yıl Eğitim Öğretim yılına büyük bir heyecanla başlayan sadece çocuklarımız değil; velilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, tüm eğitim çalışanlarımızdır. Bu süreçte çocuklarımızın heyecanına ve coşkusuna hep birlikte ortak olacağız.

Sevgili Öğrenciler,  sizlerin başarısı, hepimizin başarısıdır. Biliyoruz ki sizlerin aldığı eğitimin gücü bizim gücümüzdür. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un belirttiği, “Çocukluk Bizim Vatanımızdır” sözünde olduğu üzere eğitiminizi en iyi şekilde, en güvenli ortamlarda gerçekleştirmeniz için her eğitim öğretim yılına olduğu gibi yeni eğitim öğretim yılına da tüm gücümüzle salgın sürecinin en başından itibaren gösterdiğimiz titizlikle hazırlandık.

Salgının ilk günlerinden itibaren Bakanlığımızca eğitimin aksamaması için her türlü önlem alınmış, tüm tedbirler uygulanmıştır. Başlayacağımız yeni eğitim öğretim yılında okullarımızı güvenle açmak için salgına karşı tüm tedbirleri alarak hazırlıklarımızı tamamladık.

Tüm eğitim camiamızın şefkati, heyecanı, özeni ve fedakârlığı ile çıktığımız bu yolda 2023 ve 2071 hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Öğrencilerimizin yeni şeyler öğrenip keşfettiklerinde gözlerinde gördüğümüz kıvılcımlar her zaman yolumuzu aydınlatacak. Bizim çocuklarımız eğitimde yine başarıdan başarıya koşarken aynı zamanda, okuyan, araştıran, düşünen ve vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetişecektir.

Sağlıkla, huzurla; yöneticimizden, öğretmenimize, öğrencimizden, velimize hep birlikte maske-mesafe-temizlik kurallarına azami özen göstereceğimiz güzel bir eğitim öğretim yılı yaşamak temennisiyle 2020 – 2021 Eğitim Öğretim Yılının Serhat Şehri Edirne’mize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.