DOLAR 32,6051 0.38%
EURO 34,7603 0%
ALTIN 2.498,030,56
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20223970,90%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zafer Bayramı’nda Fener Alayı coşkusu

Zafer Bayramı’nda Fener Alayı coşkusu

ABONE OL
29 Ekim 2021 12:03
Zafer Bayramı’nda Fener Alayı coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Fener Alayı düzenledi. Fener Alayına çok sayıda Edirneli katıldı. Vatandaşlar, ellerindeki Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile Talatpaşa Caddesi boyunca yürüyerek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz”, “Ne senden vazgeçeriz ne de eserinden” sloganları attı.

Şükrüpaşa İlköğretim Okulu önünden başlayan Fener Alayı, Atatürk Anıtı’nda son buldu. Burada Belediye Bandosu eşliğinde büyük zaferin 99. yılı anısına saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada vatandaşlara seslenerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Bundan 99 yıl önce bir ülkenin kaderinin belirlendiğini, bir milletin geleceğinin çizildiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu milletin bağrından çıkan ve henüz 39 yaşında olan bir genç, sarışın bir kurda benzeyen, mavi gözleri çakmak çakmak olan Selanikli bir genç, adeta bir milletin küllerinden yeniden doğmasını, yeniden canlanmasını sağladı” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti ile birlikte yedi düvele meydan okuduğunu belirten Gürkan, “O günler zor günlerdi. Dediler ki, ordu yok, “Kurulur” dedi. Tüfek yok, “Bulunur” dedi. Mermi yok, “Yapılır” dedi. Ve Milletin bağrından kurduğu Kuvâ-yi Milliye ile o köylerdeki anaların evlatlarının rızıklarından kesip verdiği ekmelerle, hoşaflarla yedi düvele karşı koydu. 30 Ağustos 1922’de Türk milletini kurtarmadı Atatürk, bütün dünyadaki mazlum milletleri kurtardı. Bütün dünyadaki emperyalizmin kıskacına düşmüş, garipleri, gurabaları, fakirleri, yoksulları kurtardı. Ve kurduğu Cumhuriyet,98 yaşında. Bir Cumhuriyet çınarının gölgesinde yaşıyoruz.   Bugün dünyanın bu halini gördükçe, bu haline baktıkça gururla, onurla, mutlulukla, gözyaşları ile diyoruz ki İyi ki bizim Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz varmış. İyi ki biz onun kurduğu Cumhuriyet’in birer evladı, birer ferdiyiz. Bakınız hepimiz dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Başımıza yedi düvel çullanmışken, vatanımızı, topraklarımızı parça, parça etmişken, kadınlarımızın ırzına geçip, kundaktaki bebelerimizi süngüye takıp öldürmüşken bu emperyalistler, biz onlarla savaşmayı göze aldık. Çünkü biz büyük Türk Milletinin birer ferdiyiz. Çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye konuştu.

Türk milletinin tarihinin hiçbir döneminde bayrağını, toprağını, vatanını bırakarak mülteci durumuna düşmediğini ifade eden Gürkan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk milleti hiçbir zaman vatanını, milletini, namusunu, dinini, bayrağını korumaktan vazgeçmedi. İşte bu büyük millet bağrından çıkardığı eşsiz başkumandan ile 99 yıldır, bu toprakları tekrar vatan yaptı. Bugün bakıyoruz ki bir tarafta Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve onu örnek alan milyarlarca insan, yüzlerce ülke… Bir taraftan aynı inancı, aynı dini paylaştığımız ama Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığından aydınlanamamış, laikliği kuramamış, demokrasiyi yaşatamamış, Cumhuriyet’e geçememiş ülkelerde maalesef  o ülkenin savaşması gereken insanları, mücadele etmesi gereken insanları, Amerikan bayraklı uçakların kanatlarına takılarak, kendi ülkesini terk etmeye çalışıyor. Allah bize o günleri yaşatmasın. Allah Türk milletine o kötü günleri göstermesin inşallah. Ama buradan alınması gereken ders var. Bu ülkenin içerisinde yaşayıp, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti’nde yaşayıp, O’nun getirdiği özgürlüklerden, demokrasilerden, inanç özgürlüğünden, ifade ve fikir özgürlüğünden faydalanıp, laikliğin o şemsiyesi altında özgürce her türlü düşünceyi savunup, Atatürk’ü yok saymaya çalışanlar var. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünde Edirne’den, Gazi Parkı’nda, senin huzurunda bütün Edirneliler hep bir ağızdan sana sesleniyoruz. Ey büyük Atam. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene. Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.