DOLAR 32,5896 0.35%
EURO 34,8578 0.34%
ALTIN 2.496,120,48
BIST 9.660,711,43%
BITCOIN 21049791,65%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zamlara karşı pedal çevirdiler

Zamlara karşı pedal çevirdiler

ABONE OL
8 Kasım 2021 10:27
Zamlara karşı pedal çevirdiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Edirne İl Başkanlığı koordinesinde 81 ilde eş zamanlı, ‘DEVA Bisiklette’ etiketi ile Tunca Nehri’nde buluşan parti üyeleri akaryakıta gelen zamlar ve hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.

DEVA Partisi Edirne İl Başkan Yardımcısı Egemen Aydın, farkındalık etkinlikleri haricinde yerel yönetimlerden bisiklete teşvik için bisiklet yollarının da iyileştirilmesini yönünde talepte bulundu.

“AKARYAKIT ZAMLARINA VE HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI PEDAL”

DEVA Partisi Edirne İl Başkan Yardımcısı Egemen Aydın, “DEVA Partisi Edirne İl Başkanlığı olarak arkadaşlarımızla güzel bir etkinlikte buluştuk. Deva Bisiklette Mottosuyla genel merkezimizin organize ettiği 81 ilde eş zamanlı başlatılan projede buluştuk. 6-7 Kasım’da gerçekleştirilecek bir proje bu. Hep birlikte pedala basacağız. Bunun iki nedeni var, birincisi son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına gelen fahiş zamlardan dolayı. Biliyorsunuz hem motorin hem benzin. Tüm ürünlere çok ciddi zamlar geliyor. Normal olarak her ailenin temel ihtiyacı ulaşım şu an temel ihtiyaçtan daha büyük lüks ihtiyacına dönmüş durumda. Buna artık bir dur denmesi gerekiyor. Bu yönetilemeyen ülkenin sonuçlarını hep beraber çekiyoruz. Bundan dolayı da bunu protesto ediyoruz Deva Partisi olarak. Diğer bir ana sebebi de bisiklet sporuna teşvik etmek. Hem yerel hem genel iktidardan talebimiz hiç değilse şehir içinde bisiklet yollarını daha fazlalaştırılması ve hem spor amaçlı hem de hiçbir şekilde yakıt yakmayan bisiklet binmeyi daha fazla teşvik etmek istiyoruz. Aynı zamanda iklim krizi de var. Paris İklim Anlaşması’nı destekleyen Deva Partisi olarak karbon salınımının olmaması, doğaya daha fazla zarar vermemek adına bisiklet sporunun iyileştirilmesi daha fazla teşvik edilmesi konusunda çalışma başlattık. 81 ilde ve Edirne’de bu etkinliği sürdüreceğiz. İki gün sürecek ve iki gün boyunca sosyal medyada Deva Bisiklette hastagı ile tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Buradan Karaağaç’a kadar tur atacağız hem çay kahve içeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.