DOLAR 32,5694 0.15%
EURO 34,7184 0.13%
ALTIN 2.411,57-0,86
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21672410,25%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zıpkınkurt tuş

Zıpkınkurt tuş

ABONE OL
21 Ekim 2022 10:26
Zıpkınkurt tuş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na iki dönemdir bu görevi yürüten rakibi Recep Zıpkınkurt’u yenen iş insanı Sezai Irmak oldu. ETSO Başkanı Irmak, demokraside son sözü sandığın söylediğini ifade ederek, “Sandık sözünü söyledi. Aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz.” dedi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni seçilen 42 meclis üyesi dün yönetim kurulu başkanı, üyeleri, TOBB delegeleri ve Disiplin Kurulu üyelerini seçmek için sandık başına gitti. ETSO binasında oy verme işlemi sabah saat:10.00’da başladı. Başkanlık için mevcut başkan Recep Zıpkınkurt ile iş insanı Sezai Irmak aday oldu.

YOĞUN KULİS

ETSO Meclis Üyeleri başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirlemek için salonda önce birbirleriyle sohbet etti. Her iki adayı destekleyen meclis üyeleri kendi aralarında sık sık değerlendirme yaparak oy  stratejileri için karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Destekledikleri başkan adaylarının kazanması için üyeler birbirlerini etkilemek için yoğun çaba harcadı.

SANDIKTAN IRMAK ÇIKTI

ETSO Meclis üyelerinin saat 15.30 sıralarında tamamının oy kullanmasından sonra seçim kurulu tarafından sandık açılarak oylar sayıldı. Sayım sonucu ETSO Başkanlığı’na aday olan Sezai Irmak 21 oy alırken, rakibi Recep Zıpkınkurt ise 20 oy da kaldı. Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise, Suat Bulut, Selehattin Kaya, Engin Bahşi, Aydoğan Akıncı, Kutel Nalçakan, Ümit Özel, Yunus Saç, Fikret Çetinkaya, Özer Engin seçildi.

TOBB BİRLİK DELEGELERİ VE DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ

Ayrıca TOBB Birlik Delegeliklerine Serdar Yalçıner, Tolga Hekimoğlu, Oktay Topalova ve Ali Taşdemir seçilirken, Disiplin Kurulu Asil Üyeliliklerine ise Saim Çetin, Çetin Uzer, Erdem Çetin, Adem Yenici, Hüsnü Altıerler ve Hüseyin Tatlıses seçildi.

SANDIKLAR HER ZAMAN SÜRPRİZLERLE DOLUDUR

Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra gazetecilere kısa bir açıklaya yapan ETSO Başkanı Sezai Irmak, sandıkların her zaman sürprizle dolu olduğunu belirterek, “Çok mutluyum. Edirne kazandı. Çıtayı yükseklere taşımak için göreve talip oldum. Ekibimle birlikte bizi izlemeye devam edin. Çok güzel şeyler olacağını hep birlikte göreceğiz inşallah. Seçim bu. Sandık açılmadan birkaç günden beri arkadaşlara anlattım. Adam berbere gitmiş, aynalar icat edilmeden önce, ‘Benim saçım ak mı? Kara mı’ diye sormuş. Berber ‘biraz sonra keseceğim. Önüne düşünce görürsün’ demiş. Sandıklar her zaman sürprizlerle doludur. Siz yıllardır bu işin içindesiniz. Benim çok seçim tecrübem yok. Bu ikinci girişim. Geçen sefer birkaç entrikayla grubumdan çıkamadım. Bu sefer entrikaya mahal vermeden gruptan çıktım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.