DOLAR 32,3192 0.2%
EURO 35,1054 -0.16%
ALTIN 2.306,811,30
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22840832,68%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

ZMO 2022 bilim ödülü Edirne’ye

ZMO 2022 bilim ödülü Edirne’ye

ABONE OL
14 Ocak 2023 11:55
ZMO 2022 bilim ödülü Edirne’ye
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi (ZMO) tarafından Tarım Haftası çerçevesinde, ZMO 2022 yılı bilim ödülüne layık görülen TMMOB ZMO Edirne üyesi Prof. Dr. Yalçın Kaya’ya Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz ödülünü takdim etti.

ZMO üyesi Prof. Dr. Yalçın Kaya, Türkiye’de Tarım Öğreniminin 177.yıldönümünde gerçekleştirilen ZMO Genel Merkezi 2022 yılı bilim, hizmet, teşvik ödülleri için yapılan değerlendirme toplantısında bilim ödülünün kendisine layık görülmesinden memnun olduğunu dile getirdi.

“YALÇIN KAYA’YI YAPTIĞI ÇALIŞMALARDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUZ”

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, “Bundan böyle de 10 ocak tarihi Ziraat Mühendisleri Günü olarak kutlanacak. Türkiye’de tarımsal öğretim 1846’dan bu yana devam etmekte.  177.yılını kutladık. Bu vesileyle bu hafta da tarım haftası olarak kutlanıyor. Biz de bu kapsamda yıl içerisinde Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi tarafından illerimize gönderilen genelgeyle Türkiye’de ve uluslararası alanda odamız üyesi meslektaşlarımızın bilime yaptıkları katkılarından dolayı, Sayın Prof. Dr. Yalçın Kaya’ya bilim ödülü verilmesini teklif etmiştik Ziraat Mühendisleri Odası Edirne il temsilciliği olarak. Bu vesileyle bizim TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, bilim, hizmet, teşvik ve özel ödül yönergesi hükümleri doğrultusunda TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Tarım Haftası etkinlikleri kapsamında verilecek olan 2022 yılı bilim, hizmet ve teşvik ödülü adaylarını değerlendirmek üzere oluşturulan seçici kurulumuz Ankara’da toplanmış. Seçici kurulumuzca gerçekleştirilen toplantıda yapılan değerlendirmede, bilim, hizmet ve teşvik ödülleri tespit edilen kişilere verilmesi öngörülmüş. Bunlardan biri de Sayın Prof. Dr. Yalçın Kaya. Dün Ankara’da genel merkez tarafından düzenlenen bir törenle ödülünü kendilerine Genel Merkez Yönetim Kurulu takdim etti. Biz de kendisini ayrıca burada yaptığı çalışmalardan, geçen yıl Uluslararası Ayçiçeği Derneği olarak da kendisi ayrıca bir ödül almıştır. Bunları biz oda üyemiz olduğu için takip ediyoruz. Kendisiyle de gurur duyuyoruz. Yaptığı bu çalışmalardan dolayı biz de kendisini bu ödülden dolayı ayrıca il yönetimimiz yönetim kurulu adına ben de kendilerini tebrik ediyorum. Bu bundan sonraki çalışmalarında da daha sağlıklı, daha güzel bir günler geçirmesi ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“TARIMA YAKLAŞIK YARIM YÜZYILDIR HİZMET EDİYORUM”

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilciliği üyesi Prof. Dr. Yalçın Kaya “Erdoğan başkanımıza bizleri önerdi Ankara’ya kendisini teşekkür ediyorum.  Bu Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası’nın verdiği, tek bilim ödülü olarak bana layık görüldü. Bu anlamda hem odamıza hem başkanımıza bizim teşekkür ediyorum. Ben 50 yıldır bu  tarım sektörünün içindeyim.  Gözümüzü ayçiçeği tarlalarında buğday tarlalarında açtık ve aynı zamanda bir çiftçi çocuğuyum aynı zamanda üreticisiyiz ve arkasından ziraat mühendisi olduk. Daha sonra araştırmacı olduk, yurtdışında master doktora yaptım ve akademisyen olduk. Aynı zamanda ıslahçıyım, Türkiye Bitki Islahçıları  Derneği’nin kurucusuyum. Tarıma yaklaşık yarım yüzyıldır hizmet ediyorum. Geçen yıl Dünya Ayçiçeği Derneği nobel’i olan Pustovit ödülünü almıştım. Bizim ülkemizde de böyle çalışmalarını takdir bulması beni çok onurlandırdı. Bundan daha fazla, daha büyük aşkla tarıma uzun yıllar inşallah Allah nasip ederse hizmet etmeye teşvik etti. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımda zaten devam edecek. Trakya Üniversitesi’nde akademisyen olarak da zaten görev yapıyorum. Tarım sektörüne hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu açıdan da mutluyum, gururluyum, teşekkür ediyorum. Kendisine teşekkür ediyorum” dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.