DOLAR 32,3799 0.19%
EURO 35,0567 -0.13%
ALTIN 2.324,880,25
BIST 9.093,900,15%
BITCOIN 2271728-0,60%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zobar, “Eğitim emekçileri aşılanmalı”

Zobar, “Eğitim emekçileri aşılanmalı”

ABONE OL
23 Kasım 2021 21:38
Zobar, “Eğitim emekçileri aşılanmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şubesi Başkanı Nedim Zobar, 8. ve 12.sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime başlayacak olan öğretmenlerin henüz aşılanmadığını belirterek, “Eğitim emekçileri derhal aşılanmalı ve sonrasında bu aşılamanın tüm eğitim camiasına yayılması şarttır” dedi.

Tam Kapanma sonrası İçişleri Bakanlığı genelgesi ile açıklanan 8 ve 12. Sınıfların yüz yüze eğitime geçmesi ile alakalı Eğitim İş Eğitim İş Edirne Şubesi Başkanı Nedim Zobar, açıklamalarda bulundu.

“OKULLAR İÇİN HİJYEN AÇISINDAN SOMUT ADIMLAR ATILMAMIŞTIR”

Okullardaki tüm eğitim çalışanlarının aşılanmasının şart olduğunu kaydeden Zobar, “MEB’e bağlı resmî/özel toplam 1 milyon 333 bin 122 eğitim çalışanı olmasına rağmen, sadece 499 binine aşı yapılabilmiş, bu süreçte çok sayıda eğitim emekçisi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir. MEB 16 Mayıs’ta yaptığı yazılı açıklamada okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim okul ve sınıflarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, sınava gün sayan 8. ve 12. sınıfların kurslarında ayın 17’si itibariyle yüz yüze eğitime geçileceğini ilan etmiştir. Okullardaki tüm çalışanların, eğitim emekçilerinin aşılanması şarttır. Ne yazık ki öğretmenler haricindeki okul çalışanlarının adı, aşılanmayla ilgili ne Milli Eğitim Bakanlığı ne de Sağlık Bakanlığı tarafından bugüne dek anılmamıştır. Okulların hijyen acısından da denetlenir hale getirilmesine ilişkin de somut adımlar atılmamıştır. Temizlik malzemelerinin masrafının bile velilere ve öğretmenlere yıkıldığı gerçeği, birçok okulda kadrolu temizlik personelinin bulunmaması inatla görmezden gelinmektedir” dedi.

“YÜZYÜZE EĞİTİME BAŞLAYACAK ÖĞRETMENLER HALA AŞILANMADI”

Yüz yüze eğitime başlayacak 8 ve 12. Sınıf öğretmenlerinin aşılanmamasının aşılamadaki plansızlığın göstergesi olduğunun altını çizen Zobar, “Öğretmenler için açılan aşı randevuları hem yetersiz hem de plansızdır. Özellikle 8. ve 12. sınıfların sınav hazırlığı nedeniyle her halükarda açık tutulacağı belliyse bu sınıflarda ders işleyen eğitimcilerin aşıda neden öncelikli tutulmadığı sorusu cevapsızdır. Bu hafta 8. ve 12.sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime başlayacak olan öğretmenlerimizin henüz aşılanmamış olması ve aşılama takviminde olmaması da aşılamadaki plansızlığın en açık göstergesidir. En kritik kararları dahi keyfiyetle ve son dakikada açıklamayı bir ritüel haline getiren hükümet, bu kararıyla da eğitim camiasını telaşa sürüklemiştir. Açık olacağı ilan edilen okul ve sınıfların eğitim emekçileri derhal aşılanmalı ve sonrasında bu aşılamanın tüm eğitim camiasına yayılması şarttır. Aksi her uygulama, cinayetten farksız olacaktır” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.