DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20726845,61%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

2021 Yılında Bulgaristan’ın Yılın Kişisi

2021 Yılında Bulgaristan’ın Yılın Kişisi

ABONE OL
18 Şubat 2022 12:37
2021 Yılında Bulgaristan’ın Yılın Kişisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Iliyan Kuzmanov, Euronews’in bir parçası olan TV Evropa’da yayınlanan Bulgaristan’ın en prestijli televizyon şovu Cariera TV tarafından 2021 yılında Bulgaristan’ın Yılın Kişisi seçildi.

Bulgaristan’ın en etkili gazetecileri arasında yer alan Milen Topalov bu ödülü sadece başarılı bir yazar olduğu için değil aynı zamanda sosyal adaletsizliğe karşı mücadele verdiği için Iliyan Kuzmanov’a verdi.

Iliyan Kuzmanov, başarılı bir iş adamı ve çok satan bir yazar olmanın yanı sıra “Eğer Buda’yla Karşılaşırsan Onu Öldür” isimli ilk kitabıyla Bulgaristan’ın Amazon’da En Çok Satan yazarı oldu.

“Eğer Buda’yla Karşılaşırsan Onu Öldür” kitabı çıktıktan kısa bir süre sonra Amazon’un en iyi 15 kurgu dışı kitap listesine giriş yaparak Kuzmanov’a Bulgaristan’da bunu başaran ilk yazar unvanını verdi. “Eğer Buda’yla Karşılaşırsan Onu Öldür” kitabı uzmanlarda çok sayıda olumlu yorum almasının yanı sıra edebiyat dünyasında gerçekten de en önemli unsur olan okurlar arasında da popülerlik kazandı.

Essex Tv ve Art Daily, Iliyan Kuzmanov’u 2022 yılı için vaat eden yazar olarak seçti. Iliyan’ın potansiyeli, kitlelerde sosyal farkındalık uyandırmasında, sosyal girişimlerinde, maceralarında, kişiliğinde ve yolsuzluk ve insan hakları mücadelesinde yatıyor.

İnsan olmanın ne demek olduğunu keşfeden kitabı, Greenwich Kitap mağazaları Okuyucunun Seçimleri listesinde yer alarak Okuyucunun Favorileri alanında beş yıldız aldı. Daha da etkileyici olan ise “Eğer Buda’yla Karşılaşırsan Onu Öldür” kitabının $100.000 ödülle dünyanın en çekici ödülleri arasında bulunan Okuyucunun Favorisi Uluslararası Ödülü finalistleri arasında yer almasıdır.

Iliyan Kuzmanov, The Literary Titan ödülünü kazandı. Yazar yüzlerce adayı geride bırakarak ödülü almaya ek olarak ABD edebiyat ödülü kazanan ilk Bulgar yazar olmayı da başardı.

Iliyan Kuzmanov resmi olarak dünyanın farklı ülkelerinden gelen yüzlerce yazarı geride bırakarak FilmDaily’nin 2021 yılı yaşayan en çekici erkek yazarlar ödülünü kazandı. Bu ödül Bulgar yazar, aktivist, gazeteci ve gezgin için harika bir yılın nişanesi olarak sayılabilir.

lliyan Kuzmanov’un çok yüksek IQ sahibi kişilerden meydana gelen MENSA International üyesi olarak gezegendeki en zeki insanlar arasında yer aldığı şüphe götürmez bir gerçek.  İnanılmaz derecede zeki olmadan Bulgaristan’ın fakir bir bölgesinde doğduktan sonra multi milyon dolarlık bir işe sahip olmanın başka bir açıklaması olamaz.

Londra’daki işinden her sene kazandığı milyonlarca dolayı Bulgaristan başta olmak üzere tüm dünyada aktivizm çalışmalarını finanse etmek için kullanıyor. Iliyan Kuzmanov, multi milyon dolarlık şirketi kurarken Londra sokaklarının onun için üniversite görevi gördüğünü ifade ediyor. Şirketi, 2018 yılında Londra’daki En İyi Sosyal İşletme seçildi. 2 milyondan fazla okuyucusu olan Birleşik Krallığın en büyük kültür portalı Londonist de Iliyan’ın EZO projesini Londra’nın en iyi projesi olarak nitelendirdi.

Iliyan İngiliz medyasına nasıl başarılı bir kişi olduğunu anlattı: Tüm yaşamım kriz içinde geçti ama ben temkinli, optimist ve sınırlarını bilen bir kişiyim. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da çok fazla seyahat ediyordum ve bu seyahatlerimde yaşadım, okudum, iş yaptım. Ama Birleşik Krallık gelişme sürecimde özel bir rol oynadı. İşimi cebimde sadece $20 ile neredeyse imkansız koşullarda, tek başıma, yeni bir ülkede, kimseyi tanımadığım Londra’da kurdum.

“Bu noktadan başlayarak Birleşik Krallık’ta sadece 4 ay içinde 4 çalışanım oldu. Eğer dürüst, sorumlu, prensip sahibi ve avcı ruhlu biriyseniz Birleşik Krallık iş yapmak için en harika yer. Aynı şeyi yazarlığım hakkında da söyleyebilirim. İlk kitabım hem dürüst bir itiraf hem de ruhumun anatomisi.

“London şehir olarak sokaklarıyla para kazanmayı öğrenmek, hayatta kalmayı öğrenmek ve iyi bir insan olmayı öğrenmek için en iyi eğitim kurumu. Aynı zamanda itibarın ne kadar önemli olduğunu da öğrendim. Benim için profesyonellik ve dürüstlük yaptığım her işte yer almalı! Ama dürüstlük, Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri yüzlerce yıldır para kazanan ve derin bağlarla bağlı olduğum aile geleneğimde var. Uzun süren komünist rejim bile hayatımı ve işimi itibardan ödün vermeden sürdürmemin önüne geçemedi!”

Tüm girişimlere şu öneride bulunuyor:

“Kendinize inanın ve başınızı her zaman dik tutun. Sıfırdan başlayın, milyonlar kazanın, kazandıklarınızı kaybedin, yeninden başlayın ve tekrarlayın. Devam etmek ve ilerlemek için her zaman aynı hevese ve hırsa sahip olmalısınız…”

Iliyan gerçekten de geleneksel yerel anlatıların ve ulusalcı sorunların ötesine geçerek Doğa Avrupa edebiyatına yeni bir soluk getiriyor. İlk kitabı sadece Asya bilgeliğini keşfeden bir yapı değil aynı zamanda yeni modern göçebe insanların kültürler arasında köprüler kurabilmesini de gösteren evrensel bir yapıt.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.