Bulgarista’da Svilengrad Belediye Başkanı Atanas Karçev’in talimatıyla Türkiye ve Yunanistan sınırlarına yakın Svilengrad Belediyesinde 20 ile 22 Ağustos günleri arasında acil durum ilan edildi. Acil duruma 10 bin hektarlık bir alanı kaplayan ve 15 kilometre çevreyi kaplayan Pastrogor ve Mladinovo köyleri yakınlarında büyüyen yangın neden oldu.
BNR Türkçe’de yer alan habere göre; Yangınla mücadeleye 13 itfaiye ekibi, orman görevlileri ve gönüllüler katıldı. Haskovo bölgesinde yüksek yangın tehlikesi ilan edildi. Haskovo Valisi Ginka Rayçeva, yangın nedeniyle Haskovo’da tarım alanlarında çalışma, anız temizleme ve ormanlık arazide çalışma yasağı getirdi.
Bu sabah Haskovo Valisi Ginka Rayçeva, yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Dün gece yangın bir çam ormanına sıçradı.
Rüzgarın yön değiştirdiği ve zaman zaman yola sıçrayan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Şimdilik helikopterleri söndürme çalışmalarına dahil etmeye gerek yok.
GÜNCEL
01 Eylül 2026GÜNCEL
01 Eylül 2026GÜNCEL
01 Eylül 2026GÜNCEL
01 Eylül 2026GÜNCEL
01 Eylül 2026GÜNCEL
01 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
01 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).