BURSA (AA) – Marmara Denizi’nde, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan ve aralarında “Batuhan A” isimli geminin sahibinin de bulunduğu 6 kişilik mürettebatı arama çalışması sürüyor.
Geminin sahibi Murat Altıntaş’ın kardeşi Muhsin Altıntaş, AA muhabirine, geminin neden battığıyla ilgili bilgisinin bulunmadığını, hava şartlarından olabileceğini söyledi.
Altıntaş, ağabeyinin de gemide olduğunu belirterek, “Şu anda kimseye ulaşamıyoruz. Ağabeyimle beraber gemide 6 personel vardı.” dedi.
Geminin, Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’ndan dün akşam hareket ettiğini anlatan Altıntaş, “Olay sabah 05.30-06.00 sularında olmuş. Gemiyle irtibat kesilmiş. Batarken Türk Radyoya (acil yardım çağrısı için) bilgi vermişler.” ifadesini kullandı.
Denizde arama çalışmasının devam ettiğini, havadan da aramaların başlatılmasını beklediklerini dile getiren Altıntaş, şunları kaydetti:
“Ağabeyimle en son dün gece görüştüm. Sabah saatlerinde aramış ama telefonu duymamışım, aradığımda da ulaşamadım. Sonrasında olaydan haberimiz oldu. Gemi, Marmara Adası’ndan aldığı yükü, Gemlik’teki Roda Limanı’na götürüyordu.”
Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
GÜNCEL
07 Eylül 2026GÜNCEL
07 Eylül 2026GÜNCEL
07 Eylül 2026GÜNCEL
07 Eylül 2026GÜNCEL
07 Eylül 2026GÜNCEL
07 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
07 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).