ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerika’nın Batı Balkanlar elçisi Gabriel Escobar’ın, bu hafta Kosova’yı ziyaret edeceğini duyurdu. Escobar’ın ülke liderleriyle görüşmesi bekleniyor.
Kosovaport’ta yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerika’nın Batı Balkanlar elçisi Gabriel Escobar’ın, Kosova Hükümeti liderleriyle Sırbistan ile arasındaki diyaloğun yanı sıra Kosova’da askıya alınan Sırp dinarı hakkında görüşmeler düzenlemek üzere bu hafta Priştine’yi ziyaret edeceğini duyurdu. Açıklamada Escobar’ın, 10-18 Mart 2024 tarihleri arasında Belçika, Kosova, Avusturya ve Karadağ’ı ziyaret edeceği belirtildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Escobar’ın ziyareti, ABD’nin Avrupa-Atlantik entegrasyonunu ve daha derin bölgesel işbirliğini amaçlayan Batı Balkan ülkelerine olan bağlılığını bir kez daha vurgulayacaktır.” ifadelerine yer verildi.
GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).