DOLAR 39,5851 -0.32%
EURO 45,6681 -0.99%
ALTIN 4.322,051,03
BIST 9.311,88-2,19%
BITCOIN 4137412-0.10094%
Edirne
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne’de et ürünlerine yakın takip: Numuneler alındı

Edirne’de et ürünlerine yakın takip: Numuneler alındı

Edirne’de gıda güvenliğini sağlamak amacıyla lokanta, kafe, restoran ve okul kantinlerinde gerçekleştirilen denetimlerde, et ürünlerinden numune alınarak Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluk açısından incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

ABONE OL
14 Ekim 2024 17:41
Edirne’de et ürünlerine yakın takip: Numuneler alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri, kent genelinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla lokanta, kafe, restoran, okul kantinleri ve fast food işletmelerinde düzenli denetimlerini sürdürüyor. Halk sağlığını koruma ve güvenli gıda temini hedefiyle gerçekleştirilen denetimlerde, işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluğu kontrol edilirken, tüketime sunulan et ürünleri de mercek altına alınıyor.

Yapılan denetimlerde, Türk Gıda Kodeksi’ne uygunluk ve ürün bileşimlerini kontrol etmek amacıyla işletmelerden numuneler toplandı. Alınan bu numuneler, Edirne İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gönderilerek detaylı incelemeye tabi tutulacak. Bu incelemelerde, et ürünlerinin içeriği ve kalitesine dair titiz analizler yapılacak.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, denetimlerin sadece bu tür işletmelerle sınırlı kalmayacağı, aynı zamanda tarladan sofraya kadar olan tüm üretim ve tedarik süreçlerinde etkin, şeffaf ve sürekli kontrollerin gerçekleştirileceği belirtildi. Gıda güvenliği ve halk sağlığına yönelik denetimlerin kesintisiz olarak sürdürüleceği ifade edildi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r