DOLAR 39,8280 0.04%
EURO 46,9131 -0.15%
ALTIN 4.275,371,13
BIST 10.080,351,33%
BITCOIN 4228689-1.13836%
Edirne
28°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

TÜ’de MYO’ların akreditasyon süreci tamamlandı

TÜ’de MYO’ların akreditasyon süreci tamamlandı

Ülkemizde 2024 yılı içinde başlayan Meslek Yüksekokullarının (MYO) akreditasyon çalışmalarına Trakya Üniversitesi (TÜ) de dahil oldu.

ABONE OL
4 Ocak 2025 12:07
TÜ’de MYO’ların akreditasyon süreci tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde 2024 yılı içinde başlayan Meslek Yüksekokullarının (MYO) akreditasyon çalışmalarına Trakya Üniversitesi (TÜ) de dahil oldu. Geçtiğimiz yıl içinde 4 Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 7 program akreditasyon başvurusu gerçekleştirdi.

Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından yapılan incelemelerde başvuran programlardan 6’sı akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Ameliyathane Hizmetleri, Patoloji Laboratuvar Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programları 4 yıllık, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan İlk ve Acil Yardım Programı, Havsa Meslek Yüksekokulu’ndan Lojistik Programı ve Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Makine Programı 2 yıllık akreditasyon almaya hak kazandılar. Böylece adı geçen programlar Türkiye’de akredite olan ilk Meslek Yüksekokulu Programları arasına girmiş oldular.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r