Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Arnavutluk’un başkenti Tiran’da faaliyet gösteren Hayata Umut İçin Ampute ve Fiziksel Engelli Kişilerin Ulusal Derneğine verdiği destekle, ihtiyaç sahibi 24 engelliye protez temin etti.
TİKA’nın resmi sitesinde yer alan habere göre; T.C. Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, TİKA Tiran Koordinatörü Mustafa Ata, Arnavutluk Japonya Büyükelçiliği Ekonomik İşbirliği Dairesi Müdürü Tsuboi Kohei, Dernek Başkanı İzet Onuzi ile protez desteğinde bulunulan engellilerin katılımıyla derneğin Tiran’daki merkezinde bir buluşma gerçekleştirildi.
Tiran Büyükelçisi Atay, herkesin engelli adayı olduğu bilinciyle yaşadıklarını belirterek, yapılan desteğin engelli bireylerin yaşamını bir nebze olsun iyileştirmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Dernek Başkanı Onuzi ise TİKA’ya teşekkür ederek verilen protezlerle engellilerin hayatlarının daha kolay hale geleceğini ifade etti.
“Hayata Umut İçin”
2011 yılında resmi olarak Tiran’da faaliyete başlayan “Hayata Umut İçin” Ampute ve Fiziksel Engelli Kişilerin Ulusal Derneği uluslararası yardım kuruluşlarından, vakıflardan ve gönüllü insanlardan aldıkları destek ile derneğe bağlı faaliyet yürüten protez yapım merkezi kurarak ilgili atölyelerinde ihtiyaç sahibi kişiler için protez üretimi yapıyor.
Dernek TİKA’nın sağladığı destekle birlikte bugüne kadar 150 kişinin proteze kavuşmasını sağladı.
GÜNCEL
03 Haziran 2026GÜNCEL
03 Haziran 2026GÜNCEL
03 Haziran 2026GÜNCEL
03 Haziran 2026GÜNCEL
03 Haziran 2026GÜNCEL
03 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Haziran 2026
2 Arnavutluk’un başkenti, hayat pahalılığında bölge üçüncüsü
3 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama’yı kabul etti
4 Arnavutluk’taki Bağımsızlık Günü Kutlamaları Kurti ve Rama’yı bir araya getirdi
5 Arnavutluk’ta meclis karıştı