Edirneli çiftçilerin güvenilir gübreye erişimini sağlamak ve piyasadaki taklit ile tağşiş gübrelerin arzını önlemek amacıyla Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Bayilerine yönelik denetim gerçekleştirildi.
Ülke genelinde gübre kullanım sezonu öncesinde başlatılan denetim seferberliği kapsamında, çiftçilerin güvenilir gübreye erişimini temin etmek ve sahte ürünlerin piyasaya sürülmesini engellemek amacıyla eş zamanlı denetimler yapılmaya başlandı.
Edirne’de de Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından yürütülen denetimlerde, bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğu, satışı yapılan bitki koruma ürünlerinin ruhsat durumları ve son kullanım tarihleri detaylı bir şekilde kontrol edildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, üreticilerin güvenilir bitki koruma ürünleri ve gübrelere ulaşabilmesi için kontrollerin aralıksız olarak devam edeceğini belirterek, çiftçilerin kaliteli ve sağlıklı tarım ürünlerine erişiminin güvence altına alınacağını vurguladı.
Haber: Mehmet Güzey
GÜNCEL
03 Temmuz 2025GÜNCEL
03 Temmuz 2025GÜNCEL
03 Temmuz 2025GÜNCEL
03 Temmuz 2025MARMARA BÖLGESİ
03 Temmuz 2025MARMARA BÖLGESİ
03 Temmuz 2025GÜNCEL
03 Temmuz 2025