Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne İl Başkanı Caner Soydal, Edirne Belediye Meclisi’nin, Nur Cemaati’ne tahsis edilen bir arsanın imar planında değişiklik yapmasına sert tepki göstererek, “Bu oylanan imar değişikliği kararı Edirneliye yapılan büyük bir ihanettir” dedi.
Edirne Belediye Meclisi’nin, Nur Cemaati’ne tahsis edilen bir arsanın imar planında değişiklik yapmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne İl Örgütü, Belediye Başkanlığı binasının bulunduğu Atatürk Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaparak kararı protesto etti.
BİR TEKPİ DE TİP’TEN
Basın açıklamasında konuşan TİP Edirne İl Başkanı Caner Soydal, Belediye Meclisi’nin 4 Şubat tarihli toplantısında oy birliğiyle kabul edilen imar değişikliği kararının kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtığını belirtti.
Soydal, “Nur Cemaati’ne bağlı Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği’ne 49 yıllığına tahsis edilen Eski TOKİ semtindeki 1.055 metrekarelik arsanın imar durumu, CHP’li Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve çoğunluğu Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri tarafından ‘konut alanı’ndan ‘özel yurt alanı’na dönüştürüldü. Bu kararın kamu yararına olup olmadığı belirsizdir” dedi.
TİP Edirne İl Başkanı Caner Soydal
“HALKIN BİLGİSİ OLMADAN ALINAN KARAR KABUL EDİLEMEZ”
Soydal, belediye meclisinin aldığı bu kararın kamuoyuna danışılmadan hızla alınmasını eleştirerek, “Edirne halkının geleceğini etkileyen böylesi kritik bir kararın, halkın bilgisi ve katılı olmadan, jet hızıyla alınması kabul edilemez. Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu her geçen gün büyürken, kamu kaynaklarının cemaat ve tarikatların kullanımına sunulması, bu soruna çözüm üretmek yerine daha da derinleştirmektedir” dedi.
“BU KARAR EDİRNE HALKINA İHANETTİR”
İmar değişikliği kararının Edirneliye yapılan büyük bir ihanet olduğunu belirten Soydal, Gençler barınma krizine sürüklenirken, kamu arazilerinin tarikatlara tahsis edilmesi, sosyal devlet anlayışına ve laik eğitim sistemine açıkça aykırıdır. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, laiklik ilkesine sıkı sıkıya sağlı, iktidar baskısından biraz daha olsa nefes almaya çalışan ve yerel seçimde size oy veren vatandaşa hizmetiniz, tarikat yurdu mudur?” dedi.
BAŞKAN GENCAN AKIN’A SORULAR
TİP, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’a çağrıda bulunarak, tahsis edilen arsanın imar değişikliği kararının neden meclisten geçirildiğini açıklamasını talep etti. “Belediye Başkanı, cemaatin çıkarına olduğunu bilerek mi bu kararın geçmesini sağladı? Kapalı kapılar ardında yapılan kulis çalışmalarıyla partinin meclis üyelerini ikna etme sebebi nedir?” sorularını yönelten Soydal, belediye yönetimini şeffaf olmaya ve halkın katılımıyla karar almaya davet etti.
“KARARLAR, HALKIN KATILIMIYLA ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE ALINMALI”
Türkiye İşçi Partisi Edirne İl Örgütü olarak, belediye yönetiminin bu kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini belirten soydal, “Kentin geleceğini etkileyecek böylesi kritik kararlar, halkın katılımıyla şeffaf bir şekilde alınmalıdır. Belediye yönetiminin, kamu yararını gözeten bir anlayışla hareket etmesini talep ediyor, bu konuda Edirne halkını duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber: Mehmet Güzey
GÜNCEL
28 Haziran 2025GÜNCEL
28 Haziran 2025GÜNCEL
28 Haziran 2025GÜNCEL
28 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
28 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
28 Haziran 2025GÜNCEL
28 Haziran 2025