Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde fiyat etiketi ve liste denetimlerini sıkılaştırdı.
Kent genelinde sürdürülen denetimlerde, özellikle yerel ve ulusal marketler ile şekerleme ürünleri satan işletmelerde fiyat kontrolleri yapıldı. Ramazan ayı boyunca devam eden denetimlerde ekipler, raf ve kasa fiyatlarını karşılaştırarak olası fiyat farklarını inceledi. Ayrıca ürünlerin gramajlarının belirtilen değerlerle uyumlu olup olmadığı kontrol edildi. Yeme içme sektöründeki işletmelerde ise fiyat listeleri ve gramaj denetimleri gerçekleştirildi.

“119 İŞYERİNDE TOPLAM 1080 ÜRÜN İNCELENDİ
Fiyat etiketi ve liste zorunluluğuna uymayan işletmeler hakkında idari para cezası uygulanması için işlem başlatıldı. Edirne merkez ve ilçelerinde mart ayı boyunca yapılan ve halen devam eden denetimlerde 119 işyerinde toplam 1080 ürün incelendi. Denetimler sonucunda 108 üründe çeşitli aykırılıklar tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.

“MÜDÜRLÜK OLARAK İŞLETMELERDE HASSASİYETİN DAHA DA ARTMASINI BEKLİYORUZ”
Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde işletme sahiplerine bilgilendirme yapan yetkililer, “İl Müdürlüğü olarak Ramazan Bayramı öncesi işletmelerimizi denetliyoruz. Başta kuruyemiş, şekerleme ürünleri, patlıcan tatlısı satan firmalarımız olmak üzere lokantalarımızda denetim yapıyoruz. Fiyat etiketlerinde olması gereken ürün ayırıcı özelliği, fiyatı, fiyat değişim tarihi, lokanta gibi işletmelerimizde gramajı ve ürünlerin fiyatlarının dışarıya yansıması gibi uyarıları yapıyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımız, görmüş oldukları fiyat etiketleriyle alacakları hizmetin fiyat değerini, hangi tarihte fiyatının değiştiğini, kaç gram olduğunu ve hijyenini hesaplıyor. İşletme olarak bilinçli bir şekilde yapmış olduğu tercihlere göre mal satışını gerçekleştiriyorsunuz. Bu kapsamda hassasiyetinizi devam ettirerek artırmanızı bekliyoruz” şeklinde ifade etti.
“VATANDAŞ DENETİMDEN MEMNUN”
Denetimlerin aralıksız sürdürülmesi, vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Tüketiciler, özellikle bayram öncesinde fiyat denetimlerinin sıkı tutulmasının kendilerini koruma açısından önemli olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
05 Haziran 2026