KIRKLARELİ (AA) – Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, sahipsiz sokak hayvanları için inşaat çalışmaları süren mama üretim tesisinde incelemede bulundu.
Bulut, Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon ve Bakımevine toplanacak olan sahipsiz köpeklerin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan mama üretim tesisini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Tesisin 200 metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu ifade eden Bulut, proje kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarıyla imzalanacak protokoller aracılığıyla artık yemekler toplanarak mama elde edileceğini söyledi.
Bu çalışmayla gıda israfının da önleneceğini belirten Bulut, “Mayıs ayında üretime başlıyoruz. Üreteceğimiz kuru mamalar, valiliğimiz ve il özel idaresi ile birlikte hayata geçireceğimiz doğal yaşam alanımızda can dostlarımızın beslenmesinde kullanılacak.” dedi.
GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
05 Haziran 2026
1 Kırklareli’nde Balkan geleneği “Koleda” makyaj etkinliği ile başladı
2 Kırklareli’nde ölü bulunan köpeklere ilişkin soruşturma başlatıldı
3 Kırklareli’nde atık toplama tesisinde çıkan yangın söndürüldü
4 Trakya’da yarından itibaren hava sıcaklıkları artacak
5 Kırklareli’nde “Gençlere her ay bir sinema bileti”