TEKİRDAĞ (AA) – Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde açılan sergide, Kybele, Artemis, Hera ve Athena gibi heykelcikler yer aldı.
Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetin 102. Yılında 102 Süreli Sergi Projesi” kapsamında “Trak Ana Tanrıçanın İzleri” sergisinin açılışını yaptıklarını söyledi.
Vatandaşları müzeye beklediklerini aktaran Karaküçük, sergide birbirinden farklı eserlerin ziyaretçileri beklediğini belirtti.

Sergide 25 eserin bulunduğunu anlatan Karaküçük, “Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün uhdesinde gerçekleşen faaliyetler kapsamında yurt çapında 102 sergimiz yıl boyunca çeşitli tarihlerde açık olacak. Bu kapsamda bugün açılışını yaptığımız sergimiz ziyaretçilerini bekliyor.”dedi.
Serginin, 6 ay boyunca ziyarete açık kalacağı belirtildi.
Serginin açılışına, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Müze Müdürü Abdülgani Tarkan ve vatandaşlar katıldı.

GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Haziran 2026
1 Tekirdağ’da Kybele heykeli müze ziyaretçilerinin gözdesi
2 Tekirdağ’da sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı
3 Trakya’daki kar yağışı tarla bitkilerinde kuraklık stresini ortadan kaldırdı
4 Tekirdağ’da eşini darbederek öldüren zanlı tutuklandı
5 Tekirdağ’da devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı