DOLAR 45,9618 0.03%
EURO 53,5038 0%
ALTIN 6.625,38-0,09
BIST 14.200,203,62%
BITCOIN 3024694-7.04732%
Edirne
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Türk Ocakları’ndan Terörsüz Türkiye eleştirisi

Türk Ocakları’ndan Terörsüz Türkiye eleştirisi

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, son dönemde kamuoyunda tartışma yaratan “silah bırakma” sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

ABONE OL
12 Temmuz 2025 17:43
Türk Ocakları’ndan Terörsüz Türkiye eleştirisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, son dönemde kamuoyunda tartışma yaratan “silah bırakma” sürecine ilişkin açıklamada bulundu. Silah bırakma adı altında törenin aslında bir propaganda gösterisine dönüştüğünü savunan Öz, ‘Terörsüz Türkiye’ projesinin bu koşullarda gerçekçi olmadığını belirtti. Başkan Öz, “On binlerce vatandaşımızın katillerinin adeta zafer kazanmışçasına bir eda ile ve törenle yaptıkları silahları bırakma gösterisi, şehitlerimizi, gazilerimizi ve Türk milletini derinden yaralamıştır” diyerek Türkiye’nin üniter milli devlet yapısına zarar verecek adımlara karşı olduklarını net bir dille belirtti.

“SİLAH BIRAKMA TÖRENİ ÖRGÜT PROPAGANDASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, “Suriye PKK’sının silah bırakmadığı bir ortamda bütün tehditlerin ortadan kalkmasından ve “Terörsüz Türkiye” projesinin gerçekleşeceğinden bahsetmek yanlıştır. Eli kanlı teröristlerin sahneledikleri “silah bırakma” töreni, terör örgütü propagandasına dönüştürülmüştür. Ağır bedeller ödediklerinden, zulüm ve sömürünün son bulacağından dem vuran teröristler, silahlarını “demokratik entegrasyon yasalarının çıkarılması temelinde” bıraktıklarını açıklamışlardır” dedi.

“SİLAH BIRAKMA GÖSTERİSİ ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ, TÜRK MİLLETİNİ DERİNDEN YARALAMIŞTIR”

Terör örgütü mensuplarının düzenlediği törenin Türkiye’de ki birçok kesimi yaraladığını kaydeden Öz, “Adı sonradan “Terörsüz Türkiye” olarak konulan sürecin başlarında pazarlık olmadığı söylenmesine rağmen, Teröristbaşının açıklamasında da geçen “demokratik entegrasyon” ifadesinden, PKK ve uzantılarının önümüzdeki dönemden birtakım beklentileri olduğu anlaşılmaktadır. On binlerce vatandaşımızın katillerinin adeta zafer kazanmışçasına bir eda ile ve törenle yaptıkları silahları bırakma gösterisi, şehitlerimizi, gazilerimizi ve Türk milletini derinden yaralamıştır” diye konuştu

“MİLLİ DEVLET VASFINA HALEL GETİRECEK ADIMLARA KARŞIYIZ”

Barış ve demokrasi havarisi gibi gösterilmesi yerine Türk adaletine kayıtsız şartsız teslim olunduğunun açıklanmasını istediklerini vurgulayan Başkan Yakup Öz “Sürecin bundan sonraki aşamasında Türk milletinin ve aziz şehitlerimizin kabul etmeyeceği hiçbir adım atılmamalıdır. Teröristlerin kendilerini barış ve demokrasi havarisi gibi göstermelerine müsaade edilmemeli, terör örgütü, Türk adaletine kayıtsız şartsız teslim olduğunu açıklamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter milli devlet vasfına halel getirecek adımlara kesinlikle karşı olduğumuzu bir kez daha Büyük Türk milletine arz ve ilan ederiz” diye ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP