Edirne’de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle su seviyesi azalan Tunca Nehri’nde, tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla kontrollü sulama sistemine geçildi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısına çeltik üreticileri, köy muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda havzadaki suyun etkin kullanımı ve üretimin sürdürülebilirliği için alınacak önlemler istişare edildi.
Tarım İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, mevcut suyun verimli kullanılması, sulama periyotlarının dengelenmesi, üreticiler arasında planlı su paylaşımı öncelikli hedefler olarak belirlendi.
YENİ SULAMA TAKVİMİ
Alınan kararla sulama düzenlemesi şu şekilde uygulanacak: 16 Temmuz saat 20.00’den 19 Temmuz Cumartesi sabah 08.00’e kadar herhangi bir kısıtlama olmayacak. 19 Temmuz saat 08.00’den itibaren her gün 08.00–16.00 saatleri arasında 8 saat süreyle, Gölbaba Mevkii ile Suakacağı Köyü arasındaki tüm pompalar kapatılacak. Kısıtlama, yeni bir karar alınıncaya kadar devam edecek.
İl Müdürü Atilla Bayazıt, üreticilerin alınan kararlara hassasiyetle uyması gerektiğini belirterek, “Bu süreci tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde yürüterek sulama sezonunu sorunsuz şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Haber: Harun Aker
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026