EDİRNE (AA) – Edirne’de merkeze bağlı Korucu köyünde bulunan göletin su seviyesi, kuraklık ve aşırı sıcaklara bağlı yaşanan buharlaşma nedeniyle azaldı.
Kentte kuraklık ve sıcak hava su kaynaklarını etkilemeye devam ediyor. Son dönemde kısa süreli sağanak geçişlerinin yaşandığı kentte yağan yağmur nehir ve göletlerin dolmasına katkı sağlamadı.
Korucu köyünde tarımsal sulama yapılan ve hayvanların su ihtiyacının karşılandığı göletin doluluk oranı kuraklık nedeniyle mayıs ayından itibaren gerilemeye başladı.

Göletin büyük bölümünde su tamamen çekildi, bu alanlarda çatlaklar meydana geldi.
Su seviyesinin azalması nedeniyle gölet tabanında sazlık ve otluk alanlar oluştu.
Daha önce de Meriç ve Tunca nehirlerinin bazı bölümlerinde aşırı sıcak ve kuraklık nedeniyle su akışı durmuştu. Küçükdöllük köyündeki gölet tamamen kururken, Süloğlu’ndaki Keramettin Göleti’nde ise su seviyesinin azalması nedeniyle üreticiler ekinlerini sulayamamış, ekili ayçiçeği ve mısırlar kurumuştu.
GÜNCEL
10 Ekim 2026GÜNCEL
10 Ekim 2026GÜNCEL
10 Ekim 2026GÜNCEL
10 Ekim 2026GÜNCEL
10 Ekim 2026GÜNCEL
10 Ekim 2026MARMARA BÖLGESİ
10 Ekim 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).