KIRKLARELİ (AA) – Türkiye’nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden biri olan Kırklareli’nde çiftçiler, ayçiçeği hasadı için yoğun mesai harcıyor.
Biçerdöver operatörü Şükrü Yavuz, AA muhabirine, üç gün önce etkili olan sağanak nedeniyle bir süre ara verilen ayçiçeği hasadına yeniden başladıklarını belirtti.
Üreticilerin ayçiçeğinde bu yıl büyük kayıp yaşadığını ifade eden Yavuz, “Bu yıl verim düşük. Senenin kurak gitmesinden dolayı verimler yarı yarıya düşmüş vaziyette. Şu anda kumsal arazilerde dekar başına 25 ile 40 kilogram arası, kepir arazilerde 80 ile 100 kilogram arasında ürün hasat ediyoruz. Geçen yıl ile bu yıl arasında yaklaşık yüzde 50 verim düşüklüğü var.” diye konuştu.
Yavuz, kentte ayçiçeği hasadının ay sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.
Üretici Mustafa Coşan da bu yıl beklenen verime ulaşamadıklarını, kuraklık nedeniyle verimde önemli kayıp yaşandığını dile getirdi.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026
1
Kırklareli Belediyesi’nden orman ve anız yangınlarına karşı uyarı
2
Kırklareli’nde Balkan geleneği “Koleda” makyaj etkinliği ile başladı
3
Kırklareli’nde ölü bulunan köpeklere ilişkin soruşturma başlatıldı
4
Kırklareli’nde atık toplama tesisinde çıkan yangın söndürüldü
5
Trakya’da yarından itibaren hava sıcaklıkları artacak
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).