DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30410670.66926%
Edirne
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Meriç, “Belediye borçlarını Edirnelilerin taşınmazlarıyla kapatıyor”

Meriç, “Belediye borçlarını Edirnelilerin taşınmazlarıyla kapatıyor”

Zafer Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Arda Meriç, Edirne Belediyesi’nin borçlarını kapatmak için Edirnelilere ait taşınmazları Maliye Hazinesi’ne devretmeye hazırlandığını iddia ederek, “Birileri belediyeyi hesapsız-kitapsız yönetmiş ve borç batağına sürüklemiştir” dedi.

ABONE OL
16 Ekim 2025 13:06
Meriç, “Belediye borçlarını Edirnelilerin taşınmazlarıyla kapatıyor”
User - Meriç, “Belediye borçlarını Edirnelilerin taşınmazlarıyla kapatıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zafer Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Arda Meriç, Edirne Belediyesi’nin borçlarını kapatmak için Edirnelilere ait taşınmazları Maliye Hazinesi’ne devretmeye hazırlandığını iddia ederek, “Birileri belediyeyi hesapsız-kitapsız yönetmiş ve borç batağına sürüklemiştir” dedi.

Meriç, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Belediye Meclisi’nin 17 Ekim 2025 Cuma günü olağanüstü toplanacağını belirterek, toplantının gündeminde belediyeye ait taşınmazların, Edirne Belediyesi Personel Anonim Şirketi’nin vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesi’ne devrinin görüşüleceğini söyledi.

“Bu durum kamuoyuna ‘borçlar sıfırlandı’ müjdesiyle sunulsa da aslında mevcut bütçeyle ödenemeyen vergi borçlarının, belediyeye yani Edirnelilere ait taşınmazların devriyle kapatıldığını” belirten Meriç, belediyenin SGK prim borçlarının da Ulus Pazar Yeri’nin devriyle ödeneceği iddialarının gündemde olduğunu dile getirdi.

“700-750 MİLYON LİRA BORÇ İDDİASI VAR”

Meriç, söz konusu borçların miktarını sormalarına rağmen “ticari sır” yanıtı aldıklarını, kamuoyunda konuşulan rakamın ise 700 ila 750 milyon lira arasında olduğunu söyledi.

Geçmiş dönem belediye yönetimlerinin de Ulus Pazar Yeri’ni elden çıkarmaya çalıştığını hatırlatan Meriç, “O dönemde biz de belediye başkanına Ulus Pazar Yeri’nin baba mirası olmadığını hatırlatmıştık. Bugün aynı anlayışın devam ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“MALİ DİSİPLİNSİZLİK EDİRNE’Yİ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEDİ”

Hem taşınmazların hem de Ulus Pazar yerinin borçlara karşılık devri konusu Edirne Belediyesi’nin mali açıdan zorda olduğunun ve bugüne kadar mali disiplinden yoksun bir şekilde yönetildiğinin kanıtı olduğunu savunan Meriç, “Birileri Edirne Belediyesi’ni hesapsız-kitapsız yönetmiş ve borç batağına sokmuştur. Bu kişiler yüzünden şimdi Belediye taşınmazları bir bir elden çıkarılmaktadır. Bu durumda kimin ya da kimlerin sorumluluğu varsa Edine kamuoyuna hesap vermelidirler” dedi.

Meriç, Edirne kamuoyunun hala vaat edilen “Edirne’nin dünü, bugünü ve yarını” raporunu da beklediğini söyledi.

“TAŞINMAZ SATMAK ÇÖZÜM DEĞİL”

Belediyelerin taşınmazlarını satabileceğini ancak bunun borç kapatmak için değil, kente yeni değer katmak amacıyla yapılması gerektiğini vurgulayan Meriç, “Bir önceki Belediye başkanı bir meclis toplantısında muhalefet sıralarına “E vallahi siz de ülkede satacak bir şey bırakmadınız biz de Edirne’de” demişti. Kendisi bugün iktidarda olmasa da maalesef fikirlerinin iktidarda olduğu anlaşılmaktadır. Taşınmazların borçlara karşılık devirlerinden sonra ne olacaktır? Mali disiplinden yoksun bir yönetim anlayışı devam ederse 3-5 seneye yine aynı durumla karşılaşılıp yine bir yerler mi? elden çıkarılacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP