Yerli yabancı birçok vatandaşın alışveriş noktası olan ve kapanması gündeme gelen Ulus Pazarı’nın faaliyeti devam ediyor. Pazarın kapanacağı söylentilerine karşı açıklamada bulunan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, konuyla ilgili idari yargı sürecinin devam ettiğini belirtti. Atkoşan, mahkeme kararı tebliğ edilene kadar pazarın faaliyetlerine devam edeceğini ve esnafın kapanma konusuna odaklanmadığını açıkladı.
“MAHKEMEDEN KARAR ÇIKIP TEBLİĞ EDİLENE KADAR PAZARIMIZ DEVAM EDECEK”
Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, “Şimdi idari yargı sürecimiz devam ediyor pazarımızla ilgili. Bu konuyla ilgili tabii ki kamuoyunda biraz hatalı, yanlış açıklamalar yapıldı. “Yürütmeyi durdurma kararı 1 ay verildi” diye. Şimdi bu konularda mahkemelerin işleyişine hiçbirimiz yorum getiremeyiz, yorum yapamayız. Edirne İdare Mahkemesi’nde pazarla ilgili dava süreci devam ediyor. Bunun ne zaman sonuçlanacağı konusunda da net bir şey hiç kimsenin, bizlerin de söylemesi mümkün değil. Bunu takip edeceğiz. Mahkemeden herhangi bir karar çıkıp bize tebliğ edilene kadar pazarımız devam edecek. Mahkemenin alacağı karara tabii ki saygılı olacağız. Belediye de biz de bu noktadayız. Pazarımız şu an itibariyle devam ediyor” şeklide belirtti.

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan
“ESNAF KAPANMA KONUSUNA ODAKLI DEĞİL”
Esnafın pazarın kapanma süreciyle ilgili bir düşüncede olmadığını kaydeden Atkoşan, “Şu anda esnaf konuyu unutmuş durumda. O sürece herkes gücüne odaklanmış. Tezgahına odaklanmış. Ekmek parasını temin için mücadele ediyor. Ona süre vermek pek doğru olmaz. Dediğim gibi mahkeme süreci nasıl devam eder, nereye evrilir, onunla ilgili önemli bir gelişme olduğu zaman tekrar bir toplantı yaparız” dedi.
“KIŞLIK ÜRÜNLER TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI”
Kışlık ürünlerin tezgaha indiğini söyleyen Atkoşan, “Esnafımız tamamıyla kışlık ürünlere tezgahında yer vermiş durumda. Fiyatlar oldukça uygun. Günün modasını takip eden harika tezgahlarımız var. Biz bu noktada Edirneli müşterilerimizin gönül rahatlığıyla gelip en uygun fiyatlara en kaliteli ürünler noktasında alışveriş yapmalarını bekliyoruz. Yurt dışından artarak devam eden bir ilgimiz var. Bulgaristan’dan gelen müşterilerle ilgili bunun da sürmesini bekliyoruz. Sezonun iyice girmesiyle birlikte siz de takdir edersiniz ki havalar yeterince soğumadı. Fakat kışlık ürünler tezgahlarda yerini almış durumda. Havaların biraz daha soğumasıyla birlikte ihtiyacın iyice hissedilmesiyle alışverişin, kışlık alışverişin daha da hızlanacağını bekliyoruz” diye konuştu.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).