DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30500161.27279%
Edirne
32°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Fidanlar toprakla buluşturuldu

Fidanlar toprakla buluşturuldu

Edirne’de "Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla fidan dikme etkinlikleri düzenlendi.

ABONE OL
11 Kasım 2025 18:19
Fidanlar toprakla buluşturuldu
User - Fidanlar toprakla buluşturuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Edirne’de “Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla fidan dikme etkinlikleri düzenlendi.

Edirne Valiliğince Keşan ilçesinde 6 Ağustos’ta Sivritepe mevkisinde çıkan yangında zarar gören ormanlık alanda tören düzenlendi.

Vali Yunus Sezer, yaptığı konuşmada, yaz aylarında çıkan orman yangınlarının herkesi üzdüğünü söyledi.

Geçen yıl Edirne’de büyük ve orta çaplı 46 orman yangını çıktığını anlatan Sezer, “Yeşil vatanımız bizim için çok kıymetli. Bir emanet olarak görüyoruz ve bunu da geleceğe bu emaneti ulaştırmak istiyoruz. Geçen yıl Edirne’de büyük ve orta çaplı 46 orman yangını oldu. Ciğerlerimiz adeta yandı bu orman yangınlarıyla beraber. Her fidanın yerine daha fazlasını dikeceğiz.” dedi.

Agaclandirma Gunu 1 - Fidanlar toprakla buluşturuldu

Sezer, “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Edirne’deki orman yangınlarında zarar gören alanlara 1 milyon fidan dikileceğini kaydetti.

Keşan Orman İşletme Müdürü Ulaş Ahatoğlu da bölgede yangınlarda zarar gören alanların kısa sürede ağaçlandırılacağını dile getirdi.

Etkinliğe katılan Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü de 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 1 milyon fidan kampanyası başlattıklarını kampanyanın başarılı şekilde sürdüğünü kaydetti.

Havsa ilçesine bağlı Osmanlı köyünde de 20 dekarlık alana ıhlamur, akçaağaç ve çınar fidanları dikildi.

Fidan dikim programına Havsa Kaymakamı Oğuzhan Aksoy, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan, Edirne Orman İşletme Müdürü Murat Aksoy ve öğrenciler katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP