Vali Yunus Sezer, Milli Saraylar Başkanlığı tarafından restorasyonu sürdürülen Mahmudiye Kışlası’nda incelemelerde bulundu.
II. Mahmud döneminde 1826 yılında inşa edilen ve tarihi süreçte kışla, askeri okul ve cezaevi olarak kullanılan Mahmudiye Kışlası’ndaki restorasyon çalışmaları titizlikle devam ediyor. Vali Sezer, asırlık yapıda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Sezer, kışla, cami ve hamamın ihya edileceğini, 25 bin metrekare kapalı alana sahip asırlık yapıda restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte kışla ülkemizin en önemli kültür merkezlerinden biri haline getirileceğini belirterek, “Desteklerinden dolayı ilimiz adına Milli Saraylar Başkanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanlığından Milli Saraylar Başkanlığına devredilmesinin ardından restorasyon süreci başlatılan tarihi yapı, geçmişte geçirdiği yangınlar nedeniyle “Yanık Kışla” olarak da anılmıştı. 1915 yılında Mahmudiye Kışlası adını alan yapı, uzun yıllar cezaevi olarak hizmet verdi.
Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Mahmudiye Kışlası’nın kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması planlanıyor.
Haber: Harun Aker
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).