Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Edirne, Ramazan ayında geleneksel hale gelen “Köprüleri Taştan İki Kentin Buluşması” etkinliği kapsamında bu yıl 41’inci kez Büyükçekmecelileri ağırladı.
Büyükçekmece Belediyesi’nin organizasyonuyla yaklaşık 2 bin kadın ziyaretçi kenti ziyaret ederken, programda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Hakan Çebi, tutuklu bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün önümüzdeki yıl etkinlikte yer alacağına inandıklarını söyledi. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan ise etkinliğin Hasan Akgün tarafından başlatılan bir gelenek olduğunu vurgulayarak, Büyükçekmecelileri Edirne’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
“İNANIYORUM BAŞKANIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ YIL BİZİMLE OLACAK”
Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Hakan Çebi, “Bu Ramazan iftarımızı geleneksel hale getiren başkanımız maalesef haksız bir tutuklulukla bugün aramızda değil ama inanıyorum ki önümüzdeki yıl o da bizlerle beraber olacak. Ben Ramazan ayının tüm milletimize huzur, bereket ve birliktelik getirmesini diliyorum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum bizi misafir ettiği için. Teşekkürler başkanım. Yine Kadir Gecemizi ve önümüzdeki Ramazan Bayramı’nı tüm vatandaşlarımızın kutluyorum” dedi.

“BÜYÜKÇEKMECELİ VATANDAŞLARIMIZ HEM SELİMİYEYİ GEZECKE HEN AKŞAM İFTARINDA BİRLİKTE OLACAĞIZ”
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, “Büyükşehirli hemşerilerimizle beraber bugün bizleri ziyaret ediyorlar. Geleneksel olarak düzenleniyor, her yıl Büyükçekmece’yi biz şehrimizde misafir ediyoruz. Tabii buradan Hasan Başkanımıza da selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Hasan Başkanımızın başlattığı bir organizasyondu bu. Biz her sene onunla birlikteydik burada; kadın ziyaretçilerimiz, hemşerilerimizle beraber. Ben özellikle başkanım şunu da ifade etmek istiyorum; Hasan Başkanımız gerçekten Trakya bölgesine, şehrimize çok kıymet verir, çok da büyük desteklerini görmüşüzdür. İnşallah ben de sizler gibi umut ediyorum ki en kısa zamanda iddianamesi düzenlenip bir an önce bu hukuksuz uygulamanın sona ermesini. Çünkü ben biliyorum ki Büyükçekmeceli hemşerilerim hasretle başkanlarını bekliyorlar. O yüzden ona buradan sevgilerimizi ve selamlarımızı tekrar gönderiyoruz. İnşallah bugün de hem Selimiye biliyorsunuz bu yıl itibarıyla ibadete açıldı, Büyükçekmeceli hemşerilerimiz hem ziyaretlerini yapacaklar hem şehrimizde hem de akşamında iftar sofrasında birlik ve beraberlik içerisinde birlikte olacağız. Ben de şimdiden önümüzdeki günlerde Kadir Gecesi’nde beraber yine iftar soframızda birlikte olacağız. Kadir Gecemiz mübarek olsun. Önümüzde bayram var. Bütün şehirlerimize, ülkemize bu bayram dostluk, barış, huzur ve adalet getirsin temennisinde bulunmak istiyorum. Tekrar şehrimize geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sağ olun efendim” diye konuştu.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026