DOLAR 46,0856 0.09%
EURO 53,6037 -0.05%
ALTIN 6.614,48-0,13
BIST 13.872,25-0,67%
BITCOIN 29127650.90698%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Okul güvenliği için üst düzey toplantı

Okul güvenliği için üst düzey toplantı

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okullarda meydana gelen saldırıların ardından, okul güvenliğine ilişkin alınacak tedbirler İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in başkanlığında Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirilen kapsamlı bir toplantı ile ele alındı.

ABONE OL
16 Nisan 2026 14:54
Okul güvenliği için üst düzey toplantı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okullarda meydana gelen saldırıların ardından, okul güvenliğine ilişkin alınacak tedbirler İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in başkanlığında Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirilen kapsamlı bir toplantı ile ele alındı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in başkanlığında yapılan toplantıya 81 ilin valisi ile birlikte, Edirne Valisi Yunus Sezer de görüşmede yer aldı. Toplantıda okullarda güvenliğe ilişkin mevcut uygulamalar, risk alanları ve alınacak ilave tedbirler ayrıntılı şekilde değerlendirildi.

Toplantı sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıların ardından olayların tüm yönleriyle ele alındığı, kurumlar arası koordinasyonun ve ilk müdahale süreçlerinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, okulların iç ve dış güvenliği kapsamında giriş-çıkış düzeni, çevre denetimleri, kamera sistemleri, ziyaretçi uygulamaları ve servis güzergâhlarının yeniden gözden geçirildiği ifade edildi.

Fiziki güvenlik önlemlerinin yanı sıra, çocukları ve gençleri şiddete yönlendirebilecek dijital içerikler, sosyal medya platformlarının etkisi, sanal zorbalık ve şiddeti özendiren yapımların da toplantıda ele alındığı kaydedildi.

Okul yönetimleri, rehberlik servisleri, öğretmenler, aileler ve kolluk birimleri arasında erken uyarı ve erken müdahale mekanizmalarının güçlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığı bildirildi.

Ruhsatsız silahların erişiminin engellenmesi, okul çevrelerinde güvenlik denetimlerinin artırılması, kriz anı müdahale kapasitesinin geliştirilmesi ve psikososyal destek süreçlerinin koordineli şekilde yürütülmesi de toplantıda ele alınan başlıklar arasında yer aldı.

Toplantı sonunda kısa, orta ve uzun vadeli çok katmanlı bir eylem planı hazırlanması, iller bazında risk değerlendirmelerinin güncellenmesi ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

Açıklamada ayrıca, her eğitim öğretim yılı başında yapılan “Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Güvenlik Tedbirleri” toplantılarının önemine dikkat çekilerek, alınan kararların titizlikle uygulanacağı vurgulandı.

Çocukların güvenliği için tüm kurumların görev başında olduğu belirtilen açıklamada, provokasyon ve dezenformasyon girişimlerine karşı da hukuki sürecin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Haber: Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP