Edirneli çiftçi Erdal Akgün, üreticilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek artan mazot maliyetleri ve sabit kalan buğday fiyatlarını sert sözlerle eleştirdi. Akgün, Türk çiftçisinin yıllardır uygulanan politikalar nedeniyle ciddi bir mücadele verdiğini ifade etti.
“ÇİFTÇİ AYAKTA KALMA SAVAŞI VERİYOR”
Edirneli çiftçi Erdal Akgün, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında yaptığı açıklamada, geçmiş yıllardaki coşkunun artık yaşanamadığını belirterek şunları söyledi:
“Bugünü büyük bir coşkuyla kutlamak isterdik. 70’li, 80’li, 90’lı yıllardaki gibi kutlamak isterdik. Ama maalesef 20 yıldan beri bu coşku neredeyse imkânsız hale getirildi. Dünyada hiçbir ülkede uygulanmayan politikalar Türk çiftçisine uygulanıyor.”
“BU GİDİŞAT İYİ BİR GİDİŞAT DEĞİL”
Mazot fiyatlarındaki artışa da dikkat çeken Akgün, “85-86 liraya 1 litre mazot aldığımız zaman oldu. Şu an bir miktar düşüş yaşansa da buğday fiyatları yerinde saydı. Bu gidişat iyi bir gidişat değil” dedi.
“ÜRETİCİNİN SESİ DUYULMUYOR” TEPKİSİ
Ziraat odalarına da çağrıda bulunan Akgün, üreticilerin yeterince temsil edilmediğini savunarak, Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı eleştirdi.
Akgün, “Ben buradan Türkiye’deki bütün ziraat odalarına sesleniyorum. Oda başkanımız Hüseyin Arabacı’nın dediği gibi “bu yıl son şansımız bizim”. Özellikle Türkiye’de bütün kesimlere baktığımızda üreticisinin hakkını savunmayan, onun yanında olmayan tek Başkan Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’dır. Bunu da buradan Edirne’den Er Meydanı’ndan Şemsi Bayraktar’ı protesto ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).