Edirne’nin köklü eğitim kurumlarından 1893 yılında kurulan 1.Murat Anadolu Lisesi’nde “Pilav Günü” etkinliği düzenlendi. Eski mezunlar ile mevcut öğrencileri bir araya getiren etkinlikte okulun tarihi mirasına dikkat çekilirken, son yıllarda yapılan fiziki iyileştirmeler ve eğitim ortamındaki dönüşüm de vurgulandı. Okul Müdürü Yakup Öz, yapılan çalışmaların okulun ömrünü uzattığını ve sosyal faaliyetlerle birlikte kurumsal hafızanın güçlendirildiğini ifade etti.

Pilav günü etkinliğinde konuşan Okul Müdürü Yakup Öz “Buraya okul müdürü olarak atandığım tarihten bu tarafa okulumuzun fiziki şartlarını iyileştirme adına bazı çalışmalar yaptık. Tabii bu fiziki çalışmaların yanında Vakıflar Bölge Müdürümüz de var sağ olsun. Sayın Valimizin çok büyük katkıları oldu. Yıkılacak, terk edilecek olan bir binayı, Sayın Valimiz geldiği ilk günden itibaren çok güzel bir konuma getirdi. İçini de yaptırdı. Şu an bu okulun ömrünü 50 yıl, 100 yıl arttırdı. İnşaat işlerini atlattıktan sonra yavaş yavaş eğitim öğretim ve sosyal faaliyetlere de geçiyoruz. Bu kapsamda da bir pilav günü düzenledik. Hem okulumuzun tanıtımı hem de tarihe verdiğimiz bir saygımız olsun istedik” dedi.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).