DOLAR 45,9778 0.02%
EURO 53,5032 0.27%
ALTIN 6.594,780,62
BIST 14.008,700,31%
BITCOIN 2916082-5.33657%
Edirne
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Tarlada reçetesiz ilaç dönemi kapanıyor!

Tarlada reçetesiz ilaç dönemi kapanıyor!

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarımsal üretimde güvenliği ve izlenebilirliği artıracak olan yeni B-Reçete (Bitki Reçetesi) Sistemi için kapsamlı bir bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

ABONE OL
4 Haziran 2026 11:25
Tarlada reçetesiz ilaç dönemi kapanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zirai ilaç kullanımında izlenebilirliği sağlamak amacıyla başlatılan B-Reçete Sistemi, 1 Temmuz 2026 itibarıyla Türkiye genelindeki 81 ilde zorunlu olarak uygulanmaya başlanacak. Bu kapsamda Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Bayram’ın katılımı ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SEKTÖRÜN TÜM PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELDİ

İki oturum halinde organize edilen bilgilendirme toplantısının ilk oturumu; İlçe Müdürleri ile sahada aktif olarak görev yapan teknik personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Sahadaki uygulama pratiklerinin görüşüldüğü bu oturumun ardından, öğleden sonraki ikinci oturuma geçildi. Bu oturumda ise sektör paydaşları, bitki koruma ürünü bayileri, uygulayıcılar ve üreticiler hazır bulundu.

BAKANLIKTAN ÜST DÜZEY BİLGİLENDİRME

Toplantı, Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü İslam Köse’nin açılış konuşmasıyla başladı. Ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Bayram, katılımcılara yönelik kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Bayram; bitki koruma ürünlerinin uygulanması, denetlenmesi, toptan ve perakende satışı ile depolanmasına ilişkin güncel yönetmelikler hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

PİLOT İLLERDEKİ DENEYİMLER MASAYA YATIRILDI

Program kapsamında, B-Reçete Sistemi’nin genel uygulama süreci aktarılırken, sistemin daha önce test edildiği pilot illerde karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara karşı alınan önlemler katılımcılarla paylaşıldı. Sunumların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Katılımcıların B-Reçete Sistemi’ne ilişkin soruları yanıtlanırken, sistemin gelecekteki uygulanma sürecinde karşılaşılabilecek olası riskler ve bu risklere yönelik çözüm önerileri değerlendirildi. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP