Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu’nun 19. Olağan Genel Kurulu’na Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Öz ile oda yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen genel kurulda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen oda başkanları ve sektör temsilcileri bir araya geldi. Genel kurulda mevcut Başkan Hayrettin Yıldırım yeniden federasyon başkanlığına seçilerek güven tazeledi.
Genel kurulda Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Öz, federasyonun yeni dönem yönetim yapılanmasında yedek listede yer alarak Edirne esnafını Ankara’da temsil etme sorumluluğunu üstlendi.
Genel kurulun ardından değerlendirmelerde bulunan Mehmet Öz, esnaf ve sanatkârların güçlü bir çatı altında temsil edilmesinin önemine vurgu yaptı. Öz, Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu’nun genel kurulunda hem odalarını hem de Edirne esnafını temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.
Federasyon Başkanı Hayrettin Yıldırım ile sektörün sorunları ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Öz, yeni dönemin tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı olması temennisinde bulundu.
Federasyonun yedek yönetim listesinde yer almasının kendisi için önemli bir sorumluluk olduğunu kaydeden Öz, Edirne’deki üyelerin talep ve beklentilerini federasyon nezdinde dile getirmeye devam edeceklerini söyledi. Öz, birlik ve dayanışma içerisinde çalışarak mesleki gelişime katkı sunmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Genel kurul programı kapsamında Ankara’da bulunan oda başkanları ve delegeler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i de ziyaret etti.
Haber: Harun Aker
GÜNCEL
08 Haziran 2026GÜNCEL
08 Haziran 2026GÜNCEL
08 Haziran 2026GÜNCEL
08 Haziran 2026GÜNCEL
08 Haziran 2026GÜNCEL
08 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
08 Haziran 2026