CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı ile Merkez İlçe Başkanı Volkan Akgüngör görevden alındı. Edirne İl Başkanlığı görevine ise Uzunköprü eski Belediye Başkanı Özlem Becan getirildi. Öte yandan mutlak butlan kararı sonrası parti binasındaki Kemal Kılıçdaroğlu’nun portresini çöpe atan Volkan Akgüngör, kesin ihraç istemiyle de disipline sevk edildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından parti sözcüsü Müslim Sarı, teşkilatlarda yapılan görev değişikliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
BALKANLI’NIN YERİNE BECAN ATANDI
Sarı, Edirne’nin de aralarında bulunduğu Isparta, Kastamonu, Konya, Tokat, Zonguldak, Yalova ve Rize’de il ve merkez ilçe başkanlıklarında görev değişikliğine gidildiğini açıkladı.
Alınan karar doğrultusunda CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı ile Merkez İlçe Başkanı Volkan Akgüngör görevden alındı. Edirne İl Başkanlığı görevine ise Uzunköprü önceki dönem Belediye Başkanı Özlem Becan atandı.
“AKGÜNGÖR KESİN İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ”
Öte yandan mutlak butlan kararı sonrası parti binasına toplanan CHP’lilerin duvarda asılı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun portresine tepki göstermesi üzerine portreyi “Mutlak butlana onay verip AK Parti’nin ekmeğine yağ sürmeye çalışan bu genel başkanı ben kabul etmiyorum” diyerek çöpe atan Merkez İlçe Başkanı Volkan Akgüngör ise kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiği öğrenildi.
“GÖREVDEN ALINAN İL BAŞKANI SAYISI 51’E YÜKSELDİ
Mahkemenin mutlak butlan kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine gelmesiyle birlikte parti teşkilatlarında kapsamlı bir yeniden yapılanma süreci başlatılmıştı. Son MYK kararıyla birlikte Kılıçdaroğlu yönetimi döneminde görevden alınan il başkanı sayısı 51’e yükseldi.
Haber: Erkan Eşi
GÜNCEL
16 Temmuz 2026GÜNCEL
16 Temmuz 2026GÜNCEL
16 Temmuz 2026GÜNCEL
16 Temmuz 2026GÜNCEL
16 Temmuz 2026GÜNCEL
16 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
16 Temmuz 2026