DOLAR 47,7066 0.04%
EURO 55,0808 -0.13%
ALTIN 6.495,090,04
BIST 13.798,820,70%
BITCOIN 3068820-0.6%
Edirne
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

TAKE Projesi meyvelerini veriyor

TAKE Projesi meyvelerini veriyor

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü İslam Köse, Suakacağı Köyü'nde TAKE Projesi kapsamında karpuz fidesi desteği alan üretici Selver Duran'ı ziyaret ederek üretim alanında incelemelerde bulundu.

ABONE OL
6 Ağustos 2026 14:09
TAKE Projesi meyvelerini veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü İslam Köse, merkeze bağlı Suakacağı Köyü’nde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında karpuz fidesi desteğinden yararlanan üretici Selver Duran’ı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, destekleme kapsamında dikimi yapılan karpuzların gelişim durumu yerinde incelenirken, üretim süreci hakkında da bilgi alındı. İl Müdürü Köse, üreticiyle bir araya gelerek yürütülen çalışmalar ve tarımsal faaliyetler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaret sırasında üretici Duran’a, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan bitkisel üretim desteklemeleri, TAKE Projesi, üretim planlaması ile tarımsal üretime yönelik diğer destek programları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bakanlığın sağladığı desteklerle tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin artırılmasının, tarım arazilerinin daha etkin kullanılmasının ve üreticilerin gelir seviyesinin yükseltilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin yanında olmaya devam edeceğini, sahadaki teknik destek ve bilgilendirme çalışmalarının da kararlılıkla sürdürüleceği bilgisini verdi.

Haber: Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP