Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Bulgaristan İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev ile bir araya geldi. Görüşmelerde sınır güvenliği, düzensiz göç, terörle mücadele, organize suç örgütleri ve sınır kapılarındaki yoğunluğun azaltılmasına yönelik iş birliği konuları ele alındı.
Bakan Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sofya temaslarına Bulgaristan İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev ile gerçekleştirdiği görüşmeyle başladıklarını belirtti.
“ORTAK GÜNDEMDE GÜVENLİK VE SINIR YÖNETİMİ VARDI”
Heyetlerin de katılımıyla gerçekleştirilen görüşmelerde, yeni nesil organize suç örgütleriyle mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık, düzensiz göç yönetimi ve sınır güvenliği başta olmak üzere iki ülkenin ortak gündemindeki başlıklar masaya yatırıldı.
Bakan Çiftçi, özellikle yaz aylarında sınır kapılarında yaşanan yoğunluğun azaltılması, vatandaşların sınır geçişlerinin kolaylaştırılması ve kara yolu ticaretinin daha hızlı ve etkin hale getirilmesi için atılabilecek adımların değerlendirildiğini ifade etti.
EĞİTİM VE AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Temasların ardından Türkiye Polis Akademisi Başkanlığı ile Bulgaristan İçişleri Bakanlığı arasında Eğitim ve Akademik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı.
İmzalanan mutabakatla iki ülke arasında güvenlik alanındaki eğitim ve akademik iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.
“YENİ NESİL SUÇ ÖRGÜTLERİ SINIR AŞAN BİR TEHDİT”
Bakan Çiftçi ve Bulgar mevkidaşı Ivan Demerdzhiev, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Açıklamasında yeni nesil organize suç örgütleriyle mücadelenin uluslararası iş birliği gerektirdiğine dikkat çeken Çiftçi, bu yapıların artık sınır aşan ve terör örgütlerine dönüşen bir tehdit haline geldiğini belirterek, Türkiye’nin bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı.
“KOMŞULARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ KENDİ GÜVENLİĞİMİZDEN AYRI GÖRMÜYORUZ”
Türkiye’nin komşularıyla güvenlik iş birliğine büyük önem verdiğini belirten Bakan Çiftçi, “Kendi güvenliğimizi komşularımızın güvenliğinden bağımsız görmüyoruz. Bulgaristan’la güvenlik alanındaki iş birliğimizi daha da güçlendirerek ülkelerimizin ve bölgemizin huzuru için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi
GÜNCEL
12 Ağustos 2026GÜNCEL
12 Ağustos 2026GÜNCEL
12 Ağustos 2026GÜNCEL
12 Ağustos 2026GÜNCEL
12 Ağustos 2026GÜNCEL
12 Ağustos 2026MARMARA BÖLGESİ
12 Ağustos 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).