TEKİRDAĞ (AA) – Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), kent genelinde içme suyu kaynaklarını güçlendirmek amacıyla yaklaşık 35 yeni kuyunun sisteme kazandırılması için çalışma yürütüyor.
TESKİ’den yapılan açıklamaya göre, kentin artan içme suyu ihtiyacının karşılanması ve mevcut su kaynaklarının güçlendirilmesi amacıyla yeni kaynakların sisteme dahil edilmesi hedefleniyor.
Bu kapsamda Tekirdağ genelinde yaklaşık 35 yeni kuyunun açılmasın planlanıyor.
Kuyuların devreye alınmasıyla saniyede toplam 370 litre ilave suyun içme suyu sistemine kazandırılmasının öngörülüyor.
Yeni kaynaklardan temin edilecek suyla yaklaşık 160 bin kişinin günlük su ihtiyacının karşılanmasının planlandığı ifade edildi.
TESKİ’nin, yeni su kaynaklarını kente kazandırarak kentin mevcut içme suyu ihtiyacının karşılanması ve gelecekte yaşanabilecek su arzı sorunlarının önüne geçilmesine yönelik çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.
GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Eylül 2026
1
Tekirdağ’da Kybele heykeli müze ziyaretçilerinin gözdesi
2
Tekirdağ’da sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı
3
Trakya’daki kar yağışı tarla bitkilerinde kuraklık stresini ortadan kaldırdı
4
Tekirdağ’da eşini darbederek öldüren zanlı tutuklandı
5
Tekirdağ’da devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).