DOLAR 32,3877 -0.11%
EURO 34,5965 -0.63%
ALTIN 2.386,39-1,99
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1940478-5,41%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cezaevinde “Edirne’nin Tarihi”ni anlattılar

Cezaevinde “Edirne’nin Tarihi”ni anlattılar

ABONE OL
29 Ekim 2021 11:36
Cezaevinde “Edirne’nin Tarihi”ni anlattılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beşir Derneği Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda “Edirne’nin Tarihi” konulu etkinlik düzenledi.

Beşir Derneği, mahkumlara yönelik etkinlerine devam ediyor. Dernek, cezaevi sakinleri için Edirne kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof.Dr.Engin Beksaç‘ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Edirne tarihinin ve Selimiye’nin öneminin’ anlatıldığı bir konferans düzenledi. Etkinliğe Edirne Temsilciliği adına Tuğrul İnce ve gönüllü Arif Meriç de katıldı.

Mahkumların ilgi gösterdiği konferansta konuşan Engin Beksaç ” traklardan başlayan süreci Osmanlı eserlerinin anlam ve önemini, yaptığı kazı ve araştımalarını cezaevi sakinleri ile paylaştı. Soru-cevap kısmıyla konferans sonlandı.

Tuğrul İnce yaptığı yazılı açıklamada, “Toplum yararına yaptığımız etkinliğe verdiği katkı için Engin hocamıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Derneğimiz ihtiyaç sahibi ailelere geçen sene olduğu gibi bu yılda kurban eti dağıtımı yapacak. Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede bağış kurbanlar kesilecek. Kurbanlık bağışı yapmak isteyenler Beşir derneğinin sistemine girip kayıt yaptırabilir yada temsilciliğe ulaşabilirler. Tüm hemşerilerimize sağlıklı ve bereketli bayram geçirmesi temennisiyle hayırlı bayramlar” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.