Koronavirüsle mücadele masası brifinginde konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Boyko Penkov, Ülkede son 3 günde 100 000 kişiye ortalama 220 yeni koronavirüs vakası düştüğünü açıkladı.
bnr.bg’nin haberine göre; Bakan Yardımcısı Penkov ‘Hasta sayısında artış yüzde 120’dir. Ülke genelinde vefat vakaları artış göstererek yalnız son haftada yüzde 50 oranına ulaştı’ diye ekledi.
İstatistiğe göre Bulgaristan hastalanma oranı bakımından Balkanlar’da ikinci, Avrupa’da 21. sırada yer alıyor. Ölüm oranı bakımından ise AB’de 10’uncu, Balkanlar’da ise 4’üncü sıradayız. Boyko Penkov, hastaneye kaldırılan vaka sayısında endişe verici artışı kaydederken bunun haftalık büyümesini üçte bir olarak açıkladı.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).