https://milletgazetesi.gr’de yer alan haber de, Yunanistan’da son dönemde günlük vakalarda belirli bir standardın yakalanmasıyla hükümet, perakende mağazaların, berber, kuaför ve güzellik salonları gibi iş yerlerin yeniden açılmasına izin verdi. Hükümetin şimdiki hedefi uzaktan eğitimi noktayıp ortaokul ve liseleri yeniden açmak.
Hükümetin sağlık kurulunda yer alan uzmanlarla birlikte ortaokul ve liselerin yeniden açılması konusunda masaya yatırdığı ilk tarih 25 Ocak’tı. Ancak, şimdilik bu tarihte orta ve liselerin açılması mümkün görünmüyor gibi.
Hükümetin ve uzmanların okulları yeniden açmak için değerlendirdikleri tarih 1 Şubat’tır. Bu tarihin masada olmasının nedeni ise, Pazartesi itibariyle mağazaların yeniden açılmasıyla artacak hareketlilik sonrası gelecek günlerde vakalarda artış olup olmayacağını görmektir. Bunun için 15 günlük bir süreç izlenecek.
Günlük vakalarda ciddi artış olmaması halinde ortaokul ve liselerde yeniden zil sesini duymak için muhtemel tarih 1 Şubat olacak gibi görünüyor.
GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
05 Eylül 2026
1
“Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz”
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile bir araya geldi
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü
5
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Kairidis ile görüştü
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).