Devlet Su İşleri (DSİ), Edirne’den geçen Tunca Nehri için “sarı alarm” verdi.
Tunca Nehri’nin debisi, kaynağını aldığı Bulgaristan’daki havzada ve Edirne’deki sağanaklar nedeniyle 3 günde 5 kat arttı.
DSİ’nin son ölçümünde saniyede 107 metreküp akışa ulaşan nehir için “sarı alarm” durumuna geçildi. Nehir suları, yatağının daraldığı Sarayiçi Adası’nda Fatih Köprüsü civarında yer yer çevreye yayılmaya başladı. DSİ sabah saatlerinde de Ergene Nehri için “sarı alarm” vermişti.
Havzasındaki etkili yağışların ardından 2 hafta önce debisi 20 kat artarak saniyede 211 metreküp/saniye seviyelerine yükselen Tunca Nehri, özellikle Sarayiçi Adası’nda taşmış, nehre yakın tarım arazileri suyla dolmuş ve bazı köy yolları ulaşıma kapanmıştı.
GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
05 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).