DOLAR 32,3839 -0.32%
EURO 34,8259 -0.05%
ALTIN 2.411,65-0,44
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1860341-3,95%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şehitlerimize minnettarız…

Şehitlerimize minnettarız…

ABONE OL
18 Mart 2021 09:40
Şehitlerimize minnettarız…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

106 yıl önce bugün, kahraman Türk askeri Çanakkale’de tarihin en büyük destanlarından birini yazdı. Yedi düvele “Çanakkale Geçilmez” dedi. Tarihe altın harflerle yazılan büyük zaferin 106’ıncı yılında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ıncı yıl dönümünde kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

ASKER HASTANESİNDE ŞEHİTLİĞİNDE TÖREN

Edirne’de bugün Valilik tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ıncı yıl dönümü nedeniyle tören düzenlenecek. Asker Hastanesi Şehitliğinde gerçekleştirilecek çelenk sunma töreni saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ıncı yıl dönümü nedeniyle Vali Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Borsa Meclis Başkanı Fedai Canım, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Kaya, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu 3.Dönem Genel Özlük Hukuk TİS Sekreteri Engin Çoğal ve Hak İş ve Öz Sağlık İş Edirne İl Başkanı Emre Promet birer mesaj yayınladı.

VALİ CANALP, “ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ıncı yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Şanlı Ordumuzun, vatan topraklarını korumak ve savunmak için vatan ve mukaddesat uğrunda on binlerce Şehit vererek elde ettiği Çanakkale Zaferi, Aziz Milletimizin bağımsızlık yolunda attığı ilk adımın simgesi olmuştur. Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşamamızı sağlayan, Cumhuriyetimizin mimarı yüce ecdadımızın en güzel eserlerinden biri olan “Çanakkale Zaferi”nin 106. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Türk Ordusunun dünyanın en güçlü ordularına karşı inanç, azim ve kararlılıkla vermiş olduğu büyük mücadelenin sonunda ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek, 18 Mart 1915 tarihinde zaferle taçlandırdığı Çanakkale Savaşı; milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir.

Kahraman askerlerimizin inanç ve azmi, milletimizin üstün fedakârlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen eşsiz başarı, Kurtuluş Savaşı’na giden yolda en büyük gücümüz olmuştur. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek, Çanakkale’de, ülkesi ve bayrağı için canlarını feda eden, “Çanakkale Zaferini” şanlı tarihimize altın harflerle yazdıran yüzbinlerce kahraman asla unutulmayacaktır.

Millet olarak bizler; kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan ve bizlere emanet eden şehitlerimizin emanetini sonsuza dek koruyacak ve daha yükseklere taşımak için bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de ve tüm vatan sathında şanlı bayrağımızın semalarımızda özgürce dalgalanabilmesi için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

BAŞKAN GÜRKAN, “GERİYE DÖNMEYİ ASLA DÜŞÜNMEDİLER”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da yayınladığı mesajda, “Çocukları bu topraklarda özgürce yaşayabilsin diye onlar geri dönmeyi asla düşünmedi. Kurtuluşa giden yolda Çanakkale’yi geçilmez kılan hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip vatan ve bayrağına sahip çıkan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Gürkan, “Aziz Şehitlerimizin, 106 yıl önce yazmış olduğu destanla bizlere emanet ettiği bu vatan toprakları emin ellerdedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nde; Çanakkale’yi geçilmez kılan hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip vatan ve bayrağına sahip çıkan başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.  Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

ÖZTÜRK VE CANIM, “AZİZ ŞEHİTLERİMİZ, RUHUNUZ ŞAD OLSUN”

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Borsa Meclis Başkanı Fedai Canım da yayınladıkları ortak mesajda tarihi eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan, Çanakkale Zaferi’nin 106.ncı yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyoruz. Aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun!”

PEKCANLI, “ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN HABERCİSİ OLMUŞTUR”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “Çanakkale Savaşı, 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’dan tüm Anadolu’ya bir güneş gibi doğarak yayılan Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin habercisi olmuştur” dedi.

Pekcanlı, “18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin başka bir ulusa boyun eğmeyeceğini gösteren önemli unsurdur. Bu destan 1915 yılından bu yana verdiğimiz şehitlerin burukluğu ile birlikte anılmaktadır. Her yıl Çanakkale Zaferi ile birlikte Şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı günde vatanı ve milleti için tereddüt etmeden canını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

KAYA, “ÇANAKKALE TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREN DESTANDIR”

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Kaya, mesajında, “Çanakkale Zaferi, milli birlik sağlanınca tarihin akışının değiştirilebileceğinin örneğidir” dedi.

Kaya, bu vatanın bize miras’tan öte bir “emanet” olduğuna da vurgu yaparak, “18 Mart Zaferi’nin 106. Yılı vesilesiyle başta 250 bin şehidimiz olmak üzere bu vatan, din ve millet uğrunda mücadele veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

ÇOĞAL, “ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞIMIZIN DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ!

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu 3.Dönem Genel Özlük Hukuk TİS Sekreteri Engin Çoğal, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferimiz, ruhu ve kahramanlıkları ile tarihe altın harflerle yazılmıştır. Çanakkale’de 106 yıl önce, tüm olumsuzluklara, imkansızlıklara, zorluklara rağmen emperyalist güçlere karşı büyük bir destan yazılmıştır. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın  dört bir yanından gelerek Çanakkale’de, işgal kuvvetlerini yenilgiye uğratan  fedakâr ecdadımızı, vatan, millet ve bayrak uğrunda canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

PROMET, “ HATIRLAYIŞ DEĞİL, EBEDİ DURUŞTUR”

Hak İş ve Öz Sağlık İş Edirne İl Başkanı Emre Promet, Çanakkale Zaferi’nin hatırlayış değil, ebedi bir duruş olduğunu belirterek, 106 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de aynı ruhla mücadele verildiğini söyledi. Türkiye’nin birlik beraberliğinde her zaman destek olduklarını ve olacaklarını söyleyen Promet “Bu vesileyle Çanakkale Deniz Zaferinin 106.Yıldönümünü kutluyor, Hak-İş olarak devletimizin terörle mücadelede başarılı olması için her türlü katkı ve desteği vermeye devam edeceğiz” şeklinde açıklamaya yer verdi.

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.