Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova ve UNICEF’in Bulgaristan Temsilcisi Dr. Jane Muita Sofya’da bir araya geldi ve çocuklar üzerinde uygulanan şiddeti ve onu önleme mekanizmalarını görüştü.
BNR’nin haberine göre; Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF ilk defa ülkede şiddet olaylarını konu alan bir incelemede bulundu.
Okullarda şiddet çocuk ve ebeveynlerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri haline geldi. UNICEF’in şiddetin bütün türlerini konu alan ilk araştırması bu sonuca vardı.
Yotova ve Muita pandeminin ve kapanmaların çocukların ve gençlerin psikolojisi üzerindeki etkisini ele aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı yoğun olarak bu konu hakkında çalışmalarda bulunuyor.
Yılın başından beri yasadışı mülteci ve göçmenlerin çoğalması ve ebeveynsiz gelen çocukların sayısındaki artış problemi de temaslarda ele alındı.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).