Almanya’nın Bad Buchau kentinde yaşayan, “Düzceli motorcu” lakaplı Habip Keskin, Edirne, Havza, Babaeski ve Lüleburgaz ilçesinden sonra Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine geldi.
Belediyenin misafir ettiği Keskin, ilçedeki Süleymaniye Camisi’nde namaz kıldıktan sonra caminin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.
Keskin, AA muhabirine, 1995 yılından bu yana Almanya’da yaşadığını, iş makinesi operatörü olarak çalıştığını ve 5 çocuğu olduğunu söyledi.
Almanya’dan 6 Ocak’ta bisikletle yola çıktığını, bazen otobüsle de yolculuk ederek Avusturya, Slovakya, Macaristan ve Bulgaristan’ı geçip Türkiye’ye geldiğini ifade eden Keskin, geçtiği güzergahlardaki camilerin fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesabından paylaştığını söyledi.
Çorlu’ya geldiği için mutlu olduğunu belirten Keskin, “Güzergah üzerinde Osmanlı’dan kalan tarihi camilerimizi görmek, milletimizin yaptığı değerleri yurt dışındaki gurbetçilerimize tanıtmak istiyorum.” dedi.
Keskin, gelecek hafta bisikletle Düzce’ye ulaşmayı hedefliyor.
GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
05 Haziran 2026
1 Tekirdağ’da Kybele heykeli müze ziyaretçilerinin gözdesi
2 Tekirdağ’da sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı
3 Trakya’daki kar yağışı tarla bitkilerinde kuraklık stresini ortadan kaldırdı
4 Tekirdağ’da eşini darbederek öldüren zanlı tutuklandı
5 Tekirdağ’da devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı