Bulgaristan’ın yoğun ihracat trafiğine cevap verememesi nedeniyle Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda tır kuyruğu oluştu.
Türkiye’nin ihracatının son dönemde artması, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle deniz yolu taşımacılığının olumsuz etkilenmesi ve tır güzergahlarının bir bölümünün batı sınır kapılarına kayması sebebiyle sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor.
Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndaki kuyrukta yüzlerce tır, yüklerini Avrupa’ya götürmek için sırada bekliyor.
Bulgaristan’ın yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle Türkiye’den çıkış yapmak isteyen tırların kuyruktaki bekleyişi saatler sürüyor.
Tır sürücüsü Engin Tatar, AA muhabirine, Almanya’ya yük taşıdığını, saatlerdir kuyrukta beklediğini söyledi.
Kuyruğa dün sabaha karşı girdiğini belirten Tatar, “Hala buradayım. Önümde 7 kilometre var. Bulgaristan çok ağır çalışıyor. Bizim kapılar hızlı çalışıyor. Şimdi gidip baksak gümrüğün çıkışında Bulgaristan’a girmek için en az 50 araba bekliyor sırada.” dedi.
Romanya’ya cam taşıyan Orhan Yılmaz da 2 gündür sırada beklediğini, Hamzabeyli’de beklemenin sürücüleri yolculuktan daha fazla yorduğunu ifade etti.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).