Koçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, zeytin alımlarına Mürefte, Hoşköy, Şarköy, Eriklice, İğdebağları ve Gaziköy olmak üzere altı merkezde başladıklarını ifade etti.
Zeytin alımlarının Tepeköy ve Çınarlı mahallelerinde 7 Kasım’da başlanacağını belirten Koçer, şunları kaydetti:
“Birliğimizin yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda alım kampanyasında tavan fiyat 180 tane için 46,10 lira, taban fiyat 380 tane için 18 lira, yağlık zeytin fiyatı da 16 lira olarak belirlendi. Yine birliğimizin aldığı karar gereğince ürün bedelleri on beş günlük periyodlarda yüzde 50’si peşin, geri kalan kısmı mart ve mayıs ayı sonunda ödenmesi planlandı. Bu yıl bölgemizde yaşanan kuraklık ve dolu nedeniyle rekoltemiz oldukça düşük olacak. Kampanyamızın tüm ortaklarımıza hayırlı uğurlu, olmasını diliyorum.”
Zeytin alım noktasına ürünlerini teslim eden üreticiler ise bu sene kuraklık, dolu ve çiçek döneminde gerçekleşen mevsim normallerinin üzerindeki yağışlardan dolayı verimin düşük olduğunu belirttiler.

GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Haziran 2026
1 Tekirdağ’da Kybele heykeli müze ziyaretçilerinin gözdesi
2 Tekirdağ’da sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı
3 Trakya’daki kar yağışı tarla bitkilerinde kuraklık stresini ortadan kaldırdı
4 Tekirdağ’da eşini darbederek öldüren zanlı tutuklandı
5 Tekirdağ’da devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı