DOLAR 32,3850 -0.12%
EURO 34,7597 -0.14%
ALTIN 2.410,47-1,00
BIST 10.110,980,28%
BITCOIN 2000178-1,17%
Edirne
13°

KAPALI

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Haftaya yakışır kutlama

Haftaya yakışır kutlama

ABONE OL
18 Aralık 2019 10:16
Haftaya yakışır kutlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’nın kapanış programı gerçekleştirildi. Hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde derece alan personel ve öğrencilere düzenlenen törenle çeşitli hediyeler verildi. Acil Sağlık Hizmetlerinin önemine dikkat çeken farkındalık etkinliklerinin ise yıl sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 25’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kentte bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında ilk ve ortaokullarda ödüllü resim yarışması ve ambulans sürücüleri arasında ASTE (Ambulans Sürüş Teknikleri) All-Star yarışmaları düzenlendi. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ile Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarından oluşturulan ekipler ile şoförler odası üyelerine, taksi ve dolmuş duraklarında çalışan şoförlere, kamu kurumları şoförlerine güvenli sürüş teknikleri, ambulansa güvenli yol verilmesi ve ilkyardım konularında eğitim verildi. Vatandaşların dikkatini çekmek ve 112 Çağrı Merkezine düşen gereksiz aramaları önlemek adına toplu taşıma araçlarına, vatandaşların sıkça uğradığı alanlara afişler asılmış ve alışveriş merkezinde stant kurularak 112 cihazları, sedyeler, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) malzemeleri ve faaliyetleri halka tanıtıldı.

Haftanın kapanış programı ise İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sultan I. Murat Devlet Hastanesi’nin Konferans Salonu’nda Sağlık Turizmi Daire Başkanı Nuhi Çelikkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Kamil Sani Öngören ve bir çok sağlık personeli katılımı ile gerçekleştirildi.

“112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE FEDAKARCA GÖREV YAPAN ÇALIŞANLARIMIZIN MOTİVASYONUNUN ARTTIRILMASINI AMAÇLIYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının okunmasının ardından programda konuşan Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, düzenlenen farkındalık etkinliklerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirterek, “Bakanlığımızın 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin ve UMKE’nin ülke halkına tanıtılması, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacı ile başlattığı ‘Yaşama Yol Ver Kampanyası’ kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetler, ilimizde 1 Aralık tarihinden itibaren başladı ve yılsonuna kadar devam edecek. Yapılan etkinliklerdeki amacımız; Halkımıza Acil Sağlık Hizmetlerinin çalışma sisteminin tanıtılarak ihtiyaç anında bu hizmeti talep etmeyen vatandaşlarımızın hizmete ulaşmalarını kolaylaştırmak, ayrıca; gereksiz çağrıların da en aza indirilmesini sağlamak, afet bilincinin geliştirilmesine katkı sağlamak. İlk müdahalenin hayat kurtarıcı öneminin anlatılarak ilkyardım bilincinin gelişmesine katkı sağlamaktır. 112 Acil Sağlık hizmetlerinde, şefkatle, sabırla, zor şartlarda insan hayatını kurtarmak için çalışan personelimizin sorunlarının ortaya konulması ve çözümlerin üretilmesi, fedakârca görev yapan çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu artırılmasını amaçlıyoruz. Bu vesileyle Ülkemiz 112 Acil sağlık hizmetlerinde çağın gereklerine uygun, son derece modern ve giderek artan kalite standartlarında etkin bir sağlık hizmetinin sunulduğunun gösterilerek vatandaşımızın bize olan güveninin yükseltilmesini hedefliyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan’ın açılış konuşmasının ardından “112 Olmasaydı” isimli video izlendi.

Programda 112 ve Acil Sağlık Hizmetleri konulu resim yarışmasına katılan tüm öğrencilere, teşekkür belgesi ile çeşitli hediyeler verildi. Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında düzenlenen ASTE All-Star yarışmasında dereceye giren 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının ödüllerini Sağlık Turizmi Daire Başkanı Nuhi Çelikkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Kamil Sani Öngören takdim etti. Törende İl içi ve il dışı görevlendirmelerde özellikle sınır bölgelerinde görev yapmış olan 112 ve UMKE çalışanlarına da teşekkür belgeleri takdim edildi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.