DOLAR 32,3422 0.18%
EURO 35,1861 -0.02%
ALTIN 2.247,760,20
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2141903-1,90%
Edirne
13°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“AB fonlarından daha fazla yararlanacak”

“AB fonlarından daha fazla yararlanacak”

ABONE OL
1 Ekim 2020 15:14
“AB fonlarından daha fazla yararlanacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Nikolova, “Orta Güney Bölgesi, önümüzdeki 2021-2027 programlama döneminde halihazırda uygulanmakta olan programların bütçesine kıyasla Avrupa Birliği (AB) fonlarından daha fazla fon alacak” diye açıkladı.

Nikolova, bölgedeki belediyelerin temsilcileriyle yaptığı toplantıda yeni bölgesel yaklaşım ve Büyümedeki Bölgeler Programı kapsamında uygulanacak entegre bölgesel yatırımlara ilişkin sunum yaptı. Bakan Yardımcısı Nikolova, gözlemci sıfatıyla 2021-2027 döneminde bölgede finanse edilecek projelerin ön seçimine ilişkin prosedürde yer alacak olan gelecekteki Bölgesel Kalkınma Konseyinde bölgedeki belediyelerin temsilcilerinin seçiminde de hazır bulundu.

Bakan Yardımcısı, Filibe’nin Güney Orta Bölgesinde bir kentsel büyüme merkezi olacağını, ilin tamamının bölgesi kentsel gelişim konusunda önceliğe sahip olacağını, Stara Zagora (Eski Zağra) ve Burgas ile kentsel küme oluşturarak, ortak projeler gerçekleştirme fırsatına sahip olacağını kaydetti. Güney Orta Bölgesinde nüfusu 15 000’in üzerinde olan 12 şehir belediyesi, entegre bölgesel yatırımlar için öncelik ekseni kapsamında Büyümedeki Bölgeler Programından yararlanacak. Bölgedeki kalan diğer 45 kırsal belediye Kırsal Kalkınma Programından yararlanacak. Yeni bölgesel kalkınma programı, daha önce olduğu gibi sadece şehirleri değil, köyler de dahil olmak üzere belediyelerin tüm topraklarını kapsayacak. Daha büyük bir etki elde etmek için diğer operasyonel programlar kapsamında da fonlar tahsis edilecek. Nikolova,”Böylelikle tüm bölge kapsanacak ve AB fonlarına erişimi olmayan hiçbir yerleşim olmayacak, sözün ona “beyaz noktaları” ortadan kaldıracağız, çünkü belirli sayıda nüfusu olan belirli bir yerleşimi değil tüm bölgeyi kapsayacağız” diye kaydetti.

Bakan Yardımcısı, tüm projelerin ortaklaşa uygulanacağını ve daha büyük bir önlem demetini kapsayacak şekilde entegre edileceğini ve yararlanıcıların belediyeler, iş dünyası, sivil toplum sektörü, bilim camiası, sivil dernekler vb. olmak üzere tüm paydaşlar olacağını vurguladı.

Nikolova, programın gerekli altyapının inşasını finanse edeceği ve diğer programların işgücünün kalifikasyonuna yönelik tedbirleri, işverenleri teşvik edecek tedbirleri, parkta bir araştırma merkezinin inşası vb. faaliyetlerin destekleyeceği bir sanayi parkının inşasını örnek verdi. Bakan Yardımcısı, “Finanse edilecek projeler, insanların yaşam standartlarını yükseltmek ve daha iyi istihdam sağlamak için ekonomik katma değer sağlamalı” diye vurguladı. Nikolova’nın ifadesine göre, bu şekilde büyümede geride kalan bölgeler ekonomik kalkınmayı yakalama etkisine sahip olacak ve kırsal ve şehir belediyeleri arasındaki ortaklık, halihazırda var olan bir dizi altyapı sorununu çözecek.

Belediyelerin 16 temsilcisi, Bölgesel Kalkınma Konseyi üyeleri ve ek temsilciler seçildi. Kırcaali ilini temsilen Kırcaali ve Cebel (Şeyhcuma) belediye başkanları Hasan Azis ve Necmi Ali, Pazarcık (Tatar Pazarı) ilini temsilen Pazarcık ve Sırnitsa belediye başkanları Todor Popov ve Nebi Bozov, Filibe ilini temsilen Filibe Büyükşehir Belediye Başkanı Zdravko Dimitrov ve Rakovski, Peruştitsa, Hisarya, Sadovo ve Lıki belediye başkanları Pavel Gudjerov, Maria Vılkanova, Penka Ganeva, Dimitır Zdravkov ve Valentin Simeonov, Smolyan (Paşmaklı) ilini temsilen Smolyan ve Rudozem (Palas) belediye başkanları Nikolay Melemov ve Rumen Pehlivanov, Haskovo (Hasköy) ilini temsilen Haskovo, Svilengrad (Selvi) ve Madjarovo belediye başkanları Stanislav Deçev, Anastas Karçev ve Ercan Yusuf Bölgesel Kalkınma Konseyi üyeleri seçildiler.

Yeni seçilen Bölgesel Kalkınma Konseyi üyelerini ve ek temsilcileri tebrik eden Bakan Yardımcısı, konseyin bölgesel kalkınma planını planlama, yönetme, koordine etme ve uygulama sürecinin yanı sıra AB fonlarıyla ortak finanse edilen operasyonel programların uygulanmasıyla ilgili süreçlerde kilit bir faktör olarak kilit bir rol oynayacağını kaydetti. Nikolova, “Konseyler bölgenin kalkınmasında en büyük etkiye sahip olacak en gerekli projeleri seçecek” diye belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.