DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080067-1,00%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Açıkgöz, “İşletmeleri zor günler bekliyor”

Açıkgöz, “İşletmeleri zor günler bekliyor”

ABONE OL
23 Eylül 2020 10:45
Açıkgöz, “İşletmeleri zor günler bekliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Sanayici ve İş Adamları Derneği (EDSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Açıkgöz, “Hükümetimizin hayata geçirdiği mali destekler; kısa çalışma ödeneği, işten çıkarmanın yasaklanması, 6 ayı ödemesiz kredi desteği, vergi sigorta ertelemeleri eylül ayında son buluyor. Ekim ayından başlayarak cari dönem vergileri ve ertelenen bu borçların birleşmesiyle işletmeleri zor günler bekliyor.” dedi.

EDSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Açıkgöz, dünyayı etkisi altın alan coronavirüs nedeniyle bu süreçte işletmelerin yaşadığı sorunlar ve kent gündemine ilişkin bazı konularda yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıkgöz, coronavirüs sebebiyle hükümetin işletmeleri ve vatandaşlar için yaptığı mali ve diğer desteklerin, Eylül ayında son bulduğunu belirtti.

Ertelenen borçların ve vergilerin alınmaya başlanacak olması sebebiyle işletmeleri zor günler beklediğinin altınız çizen Açıkgöz, “Ekseriyeti mikro ölçekte olan işletmelerimiz çok zor 4 ay yaşadı. Covid 19 salgını önlemlerinin gevşemesi ile hayat bir miktar normale dönse de önümüzdeki aylar salgının başladığı nisan-mayıs- haziran döneminde işletmelerin ayakta kalması için hükümetimizin hayata geçirdiği mali destekler; kısa çalışma ödeneği, işten çıkarmanın yasaklanması, 6 ayı ödemesiz kredi desteği, vergi sigorta ertelemeleri eylül ayında son buluyor. Ekim ayından başlayarak cari dönem vergileri ve ertelenen bu borçların birleşmesiyle işletmeleri zor günler bekliyor. Geçtiğimiz hafta KGF (Kredi Garanti Fonu) Genel Müdürü ile TÜRKONFED üyelerinin katıldığı ZOOM toplantısında bu durumun işletmelere baskısını hafifletmek için bu sefer belki de fatura karşılığı yeni KGF desteği paketinin hazırlığının yapıldığını duyduk. İşletmeler kolay kurulmuyor işletmeler tökezlerse bundan en çok piyasa ve çalışanlar zarar görecektir. Vergi oluşmaz ise devletimiz de Covid 19 salgınından bazı sektörler zarar görmese de turizm ve bazı sektörler ziyadesiyle etkilendi ve yeni yeni toparlanma sürecine girdiler” ifadelerini kullandı.

“KENTTE BAHAR HAVASI ESTİRDİ”

Bulgaristan’ın sınır kapılarını açmasıyla kente gelen turistlerin bahar havası estirdiğini anlatan Açıkgöz, “Bulgaristan, sınır kapılarını süreli açtığını duyursa da Bulgaristan’dan gelen müşteriler kentte bahar havası estirdi. Müşterilerimiz dövizdeki avantajlarına olan durumu değerlendirmek için ziyaretlerini sıklaştırdılar bu durum esnafın yüzünü bir nebze güldürdü. Covid 19 salgınının yönetilmesinde Edirne Valiliği güzel bir sınav verdi. Salgının bir an önce sonlanması için iletişim kanalları sonuna kadar kullanılarak yapılan yayınlar etkili oldu. Vatandaşların bilinç düzeyi arttı. Olası yeni bir dalgada hayatımızın sekteye uğramaması için gayretler için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“İSABETLİ BİR KARAR”

Açıkgöz sözlerini, “Bu arada güzel haberler de duyuyoruz sağlık turizminde 12 il arasında Edirne’nin de bulunması. Edirne, Balkanlarda bugüne kadar sağlıkla ilgili sağlık sektörümüzün yaptığı güzel çalışmaların meyvelerini toplayacak. Bu durumu ziyadesiyle hak ediyor. Geç de olsa isabetli bir karar. Hızlı tren yol çalışmaları son sürat ilerliyor. İnşallah daha kapsamlı. Devlet destekli yatırımlar ardından gelir” diyerek tamamladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.