DOLAR 32,5887 0.34%
EURO 34,8506 0.32%
ALTIN 2.493,420,38
BIST 9.684,271,68%
BITCOIN 21171904,60%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arnavut sanatçı Xhelil Rufati’nin “Ilirikum” adlı heykel sergisi açıldı

Arnavut sanatçı Xhelil Rufati’nin “Ilirikum” adlı heykel sergisi açıldı

ABONE OL
19 Aralık 2022 14:54
Arnavut sanatçı Xhelil Rufati’nin “Ilirikum” adlı heykel sergisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Makedonya Kültür Merkezi ev sahipliğinde Arnavut sanatçı Xhelil Rufati’nin “Ilirikum” adlı heykel sergisi izlenime sunuldu.

Priştine Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü’nde eğitim alan Rufati, Kalkandelen Devlet Üniversitesi Sanat Fakültesinin kurucuları arasında bulunmakla birlikte, 1994’ten itibaren heykel alanında öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Balkan coğrafyasının yanı sıra ABD, Fransa ve Almanya’da birçok sergiye imza atan Rufati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide sürrealist ve modern heykellerinin yer aldığını belirtti.

Çalışmalarında antik çağlardaki geleneklerden ve mitolojiden ilham aldığına işaret eden Rufati, sergiye “Ilirikum” ismini de antik çağda Balkan Yarımadası’nın batısında yaşayan İlirya medeniyetinden esinlenerek koyduğunu söyledi.

Mermer, bronz, demir ve cam gibi birçok malzemeden heykel yaptığını anlatan Rufati, “İstanbul’da sergilemek adına buraya koleksiyonumdan küçük ebatlarda heykelleri getirdim ve buradaki organizasyondan çok memnunum. Kuzey Makedonya Kültür Merkezine çok teşekkür ediyorum. Türkiye ve Kuzey Makedonya’nın da işbirliklerinden çok memnunum.” dedi.

Rufati, Türkler ve Arnavutların uzun yıllardır süren dostluğu bulunduğunu vurgulayarak, “Bu bağ çok önemli. Yapılan kültürel işbirliklerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda bu sergimi de çok önemsiyorum. Kuzey Makedonya Kültür Merkezi öncülüğünde eminim gelecek zamanlarda da daha iyi kültürel çalışmalar yapılacaktır. Kuzey Makedonya’nın farklı alanlarında en önemli sanatçılar buraya gelecek.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.