DOLAR 32,5586 0.16%
EURO 34,9471 -0.21%
ALTIN 2.434,76-0,05
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2092007-0,64%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Aytos hastanesi, sadece COVID-19’lulara bakacak”

“Aytos hastanesi, sadece COVID-19’lulara bakacak”

ABONE OL
30 Eylül 2020 15:56
“Aytos hastanesi, sadece COVID-19’lulara bakacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Hastane müdürü Dr. Paruş Paruşev, Bölge Sağlık Müfettişliğinin (RZİ) talimatı doğrultusunda dünden itibaren dahiliye bölümünün COVID-19 bölümüne dönüştürüldüğünü izah etti. Dr. Paruşev, bölümün iki katta yer aldığını ve hem hastalar hem de personel için tek bir girişi olmasından dolayı akışları ayırmanın imkansız olduğunu açıkladı. Hastanede en azından şartlı olarak böyle bir bölünme yapmak için bir organizasyon oluşturulduğu anlaşıldı.

Şu anda hastanede 7 koronavirüs hastası tedavi ediliyor. Bugün taburcu edilecek iç hastalığı olan bir kişinin tedavi edildiği ikinci kat, tıbbi denetim altında olmaya ihtiyacı olan COVID-19 tespit edilen kişilerin yatırılması için hazırlanıyor.

Hastanede görevli bir göğüs hastalıkları uzmanı doktor, iki hemşire ve bir sağlık memurunda da COVID-19 teşhisi konuldu ve onlar ev karantinasına alındı.

Başhemşire, personelin oluşturulan koşullarda çalışmaya hazır olduğuna kanaat getirdi, ancak güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtti. Personeli korumak için tampon alan oluşturulamayacağı için binada yapısal hazırlıklar yapılamayacağını ifade eden Başhemşire, “Gerekli malzemeler sağlandı, ancak sakin bir şekilde çalışmak için işleri yapısal olarak organize etmeliyiz” dedi.

Burgaz’da koronavirüs hastaları kabul eden hastanelerin dolu olduğu açıklandı. Bu nedenle Belediye Başkanı, Ulusal Sağlık Sigortası Kasası (NZOK) ile sözleşme imzalayarak şehirdeki diğer hastanelerin de koronavirüs hastalarının tedavisini üstlenmesini talep etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.